Speltips Värnamo – Falkenberg 25/10: Toppen mot botten

Martin Efvergren Publicerat: 25 October 2021

Bottentippade serieledarna IFK Värnamo tar emot topptippade nästjumbon Falkenbergs FF i den 26 omgången av Superettan. Matchen spelas måndagen den 25 oktober 2021 med avspark kl 19.00.

Värnamo – Falkenberg

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Tittar man på Värnamo och Falkenbergs positioner i tabellen är kan man tror att man hamnat i uppochnedvända världen. På förhand var nykomlingen IFK Värnamo, av de flesta, tippade i bottenskiktet av tabellen. Ex-allsvenska Falkenberg ansågs ha goda möjligheter att utmana om en direktbiljett tillbaka till Allsvenskan.

Men Superettan är en serie där mycket kan hända och få saker kan på förhand med säkerhet slås fast.

Värnamo har gått som tåget genom hela den här säsongen utan några egentliga dalar att tala om. Nu kommer man till den här matchen med fyra segrar och två kryss på de sex senaste matcherna. Med sina 50 poäng på 25 matcher talar allt för att lilla Värnamo kommer spela i Allsvenskan nästa säsong.

Förra helgen slog man Gais med 2-1 borta och chanserna till tre nya poäng bör vara goda när ett krisande Falkenberg gästar.

Falkenberg har varit förankrade i botten av tabellen nästan hela säsongen och det har sannolikt varit ett mentalt slitsamt år för hela klubben. Laget har definitivt kvaliteter som borde räcka för att hänga kvar men när det mesta inte studsar ens väg under så långt tid är det svårt att leverera på den nivån man egentligen kan.

Inför hemmamötet mot Helsingborg senast hade man trots allt tagit fem poäng på tre matcher. Det började också bra i den matchen då man tog en tidig ledning. Därefter rasade man samman. Efter 1-1 i paus kunde HIF dra ifrån till hela 4-1 i den andra halvleken.

ETT AV SVERIGES HETASTE SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning av alla nya spelbolag och insett att CampoBet är svaret för den som vill prova ett nytt, hett spelbolag i Sverige. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Superettans högsta lägstanivå

Onekligen talar det mesta till Värnamos fördel inför den här matchen. De har inte darrat på manschetten en enda gång inför det otroliga man är på väg att lyckas med och någon anledning till varför man skulle göra det är svår att hitta.

Värnamo är Superettans bästa lag den här säsongen. De har kanske inte den högsta högstanivån och man har verkligen inte det bästa laget på pappret – men man har en metodik i sitt spelsätt som gjort dem oerhört stabila.

De har seriens högsta lägstanivå och de har seriens bästa tränare i Jonas Thern och Robin Asterhed. På planen har man, bland andra, två spelskickliga brassar i Wenderson och Brendon som ger dem ett lugn och ett stort bollinnehav – men framförallt är det ett lagbygge där ingen är oersättlig.

Frågan är nu om Falkenberg kan kraftansamla och rädda den här säsongen. Det såg ganska uppgivet mot slutet av matchen senast och jag tror man kommer få det tufft här. Värnamo är ett lag i total harmoni, det är inte Falkenberg och det tror jag kommer synas.

När lagen möttes i våras i Falkenberg vann Värnamo med 3-0. Jag tror det blir jämnare nu men spelet blir ändå att Värnamo vinner till 1.78 gånger pengarna hos CampoBet.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Värnamo vinner
Odds: 1.78
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 19:00, måndag 25 oktober 2021
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: