3 juni 2019 Öster Brage Speltips

Speltips Värnamo – Öster 17/7: Smålandsderby!

Nykomlingen Värnamo tar emot Öster på Finnvedsvallen i ett Smålandsderby med mycket på spel. Matchen spelas lördagen den 17 juli med avspark kl 17.00.

IFK Värnamo har överraskat de flesta så här långt. Som nykomling har man huserat i toppen av Superettan hela våren och även om man dippade något innan uppehållet är man i allra högsta grad med i toppstriden när serien nu återstartar.

Med 10 matcher spelade står Värnamo på 17 poäng, vilket är en match färre spelad än de flesta andra lag såsom Öster. Inför det här Smålandsderbyt är man ändå två poäng före den topptippade konkurrenten från Växjö.

Värnamos formkurva pekade dock nedåt innan uppehållet där man bara tog en poäng på de tre sista matcherna. Därtill har man inte lyckats göra mål i fyra av de fem senaste matcherna.

Målfabrikationen har också varit Östers problem den här säsongen då man endast gjort 10 mål på sina 11 spelade matcher. Samtidigt har man varit väldigt solida defensivt sett och man höll nollan i sina tre sista matcher innan uppehållet.

De tre hållna nollorna räckte dock bara till en seger, i den senaste matchen där man besegrade AFC Eskilstuna med 2-0 hemma. De två föregående matcherna slutade 0-0 mot både Norrby och Västerås.

Offensiv potential

Värnamo och Öster har många likheter i det att båda är välorganiserade och solida i sin defensiv, men har saknat den offensiva spetsen. Spelmässigt skiljer man sig dock en hel del då Öster är rakare och mindre intresserade av bollinnehavet än vad Värnamo är.

Jonas Thern och Robin Asterheds Värnamo har byggt vidare på det man gjorde så väl i Division 1 förra säsongen. Det centrala mittfältet är väldigt spelskickligt och man är bra på att kontrollera och styra matchbilder.

Det har gjort dem svårslagna men man hade förmodligen kunnat ha tagit ännu fler poäng om man hade varit starkare i den sista tredjedelen. Där har det saknats individuell spetskvalitet.

Totalt har Värnamo bara gjort 8 mål och ingen spelare har gjort fler än två mål. Målskillnaden 8-6 på 10 matcher är anmärkningsvärt låg.

Med två så pass målsnåla lag som dessa två har varit är oddssättningen rätt given. Under 2.5 mål ger bara omkring 1.58 gånger pengarna.

Värnamo står som favoriter där en hemmaseger ger cirka 2.20 gånger pengarna. Ser vi till lagen på pappret och förväntningarna inför säsongen är det hög utdelning på en Öster-seger, som ger cirka 3.55.

Ser vi till expected goals är Värnamo ett lag som skapar många chanser och borde ha gjort fler mål än vad man hittills gjort. Om det är något som de har nött under uppehållet så lär det vara att sätta dit bollarna. Detsamma kan sägas om Öster.

Jag tror på en matchbild som kommer föras av Värnamo. Öster lär trivas med att inte ha bollen jättemycket och istället hitta omställningslägen. Kan Värnamo få hål på Öster i första halvlek kan det här bli en betydligt mer öppen match än vad som förväntas sett till oddssättningen.

Värnamos offensiv är klart bättre än vad deras 8 mål så här långt indikerar. Det är en av anledningarna till att jag finner ett bra spelvärde i att det kommer göras ett par mål i den här matchen. Till fina 2.35 gånger pengarna hos No Account Bet spelas därför att det kommer göras över 2.5 mål i den här matchen.

  Rygga spelet hos no account bet – Hämta 100 kr bonus – omsättningsfritt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2.5 mål totalt
Odds: 2.35
Bolag: No Account Bet
Spelstopp: 17:00, lördag 17 juli 2021
TV:  Discovery+
Stream:  Discovery+

Jämför odds: