Speltips Vasalund – Helsingborg 4/8: Revanschlust

Martin Efvergren Publicerat: 3 August 2021

Ett revanschsuget Helsingborg tar sig an Vasalund på bortaplan i kvällens enda match i Superettan. Matchen spelas onsdagen den 4 augusti med avspark kl 19.00.

Vasalund – Helsingborg

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Efter fyra raka förluster lyckades Vasalund vända trenden och vinna hemma mot AFC Eskilstuna i lördags. Det blev, som ofta för Vasaland, en mål- och händelserik match.

Vid ställningen 1-1 drabbades AFC av en utvisning i den 50:e minuten. Det numerära överläget drog hemmalaget nytta av och kunde gå ifrån till slutsiffrorna 4-2.

En mycket välbehövlig seger som därmed klev upp ovanför nedflyttningsstrecket. Efter 13 spelade matcher står man nu på 13 poäng.

Helsingborg är 8 poäng bättre men med helt andra krav och förutsättningar. De var huvudfavoriter i Superettan inför säsongen och i det avseendet har man inte riktigt lyckats infria förväntningarna.

Jakten på topptrion i serien fick sig på nytt en törn då man föll i det prestigefyllda Skånederbyt mot Trelleborg senast. Det blev en jämn och tät match där hemmalaget TFF var vassast i den sista tredjedelen, utnyttjade sina lägen och vann med 2-0.

Därmed har Helsingborg torskat två av sina tre senaste matcher där förlusterna kommit mot toppkonkurrenterna Trelleborg och Värnamo. Det duger inte om man ska klara ett allsvenskt avancemang den här säsongen och nu är en seger, mer eller mindre, ett måste om man ska haka på i toppen.

SVERIGES BÄSTA SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning och kommit fram till det faktum att hårdsatsande CampoBet är det bästa spelbolaget i Sverige just nu. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Bör vara klasskillnad

Helsingborg står som ganska klara favoriter i den här matchen och ser man till lagen på pappret och de respektive klubbarnas förutsättningar borde det vara klasskillnad.

Men i Superettan finns det inga enkla matcher och Helsingborg har än så länge inte kunnat leverera på en jämnhög nivå i match efter match. Deras insats senast var en besvikelse medan Vasalund gav sig själva nytt självförtroende i och med deras seger mot AFC Eskilstuna.

Helsingborg hade emellertid gjort 10 mål på 3 matcher inför Skånederbyt och känslan var att man verkligen fått igång offensiven.

Sedan uppehållet har Jörgen Lennartsson justerat en del och flyttat ner både Rasmus Jönsson och Anthony van den Hurk ett steg i 4-2-3-1-formationen. Jönsson som sittande mittfältare och van den Hurk som mer av en släpande anfallare. Det har sett bra ut tidigare men mot Trelleborg fick man inte till det.

Vasalund gjorde det bra senast men sett över hela säsongen har man släppt in för många mål – totalt 25 på 13 matcher. Defensivt bjuder man på för stora ytor och det tror jag kommer straffa sig mot så skickliga spelare som Helsingborgs.

Anthony van den Hurk har gjort 7 mål på de 4 senaste matcherna och håller en klass som ingen egentligen kan mäta sig med i den här serien. Med honom kommer Zurab Tsiskaridze och company i Vasalunds-försvaret få problem.

Helsingborg är bättre än vad man visade senast och mot seriens svagaste försvar tror jag att ett revanschsuget HIF kommer sätter ner foten. Mitt spel blir Helsingborg -1 (asian handicap) till klart spelvärda 1.95 gånger pengarna hos CampoBet.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Helsingborg -1 (asian handicap)
Odds: 1.95
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 19:00, onsdag 4 augusti 2021
TV:  Discovery+
Stream:  Discovery+

Jämför odds: