23 juli 2019 J-Södra Västerås Speltips

Speltips Västerås – Akropolis 9/8: Dags för vändning

Måndagsmöte från den nedre halvan av tabellen mellan Västerås och gästande Akropolis.

Efter en lovande säsongsinledning där Västerås var med och slogs i toppen av tabellen har de sakta men säkert sjunkit ner till den nedre halvan då resultaten uteblivit. Efter sex raka matcher utan vinst, där fem av dem var förluster så bröt de tillslut den dystra trenden genom att slå serieledarna Landskrona BoIS hemma med 3-1 i förra omgången.

Det räckte dock inte för att rädda tränare Thomas Askebrand som var i klubben sedan 2019. Trots vinst mot serieledarna fick tränaren alltså sparken dagen efter och ersätts av Kalle Karlsson som går från positionen som assisterande tränare till huvudtränare.

Något behövdes göras i Västerås då sättet de förlorade på mot både Helsingborg (0-4) och Norrby (1-4) i omgångarna dessförinnan var förödmjukande. Frågan är om tränarbytet kommer att förändra saker och ting, men Västerås är för bra för att behöva kämpa för överlevnad längst ned i tabellen.

Försvarsspelet behöver sättas igen, då det var ett av lagens styrkor inledningsvis men som helt kollapsade under slutet av juli månad. Kalle Karlsson har goda förutsättningar för att kunna vända trenden i alla fall nu när laget återfått lite självförtroende efter vinsten mot Landskrona och nu möter väldigt överkomliga Akropolis på hemmagräs.

SVERIGES BÄSTA SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning och kommit fram till det faktum att hårdsatsande CampoBet är det bästa spelbolaget i Sverige just nu. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Akropolis svaga framåt

Gästerna kan inte heller de vara särskilt nöjda med sin säsong hittills. Det var nog få som trodde att de skulle kunna upprepa förra årets succé som nykomlingar då de slutade som femma i tabellen efter att ha kryssat i hela 15 matcher. Det defensivt säkra Akropolis som var svåra att knäcka är dock som bortblåst och de har redan fler förluster än vad de hade under hela fjolårssäsongen.
Även om defensiven inte är lika stabil längre så är det framförallt offensivt som de tappat mycket. Tillsammans med GAIS och Öster har de sämst målskörd i hela Superettan såhär långt med bara elva mål framåt efter fjorton omgångar. De har i deras fyra senaste matcher sedan uppehållet lagt två mål totalt, men har bra utdelning poängmässigt för dem då det räckt till ett kryss och en trepoängare.

Vinsten mot Öster förra helgen var verkligen tung och lyfte Stockholmsklubben från den absoluta jumbopositionen i tabellen. Superettan är fortfarande oerhört jämn i botten och Akropolis är på inget sätt ute ur bottenstriden än, men varje trepoängare kan verkligen ge lagen där nere lite andrum.

Ingen av Akropolis poängvinster mot varken GAIS eller Öster har varit särskilt övertygande och det kommer nog bli svårt för dem att plocka poäng borta mot Västerås, trots att hemmalaget inte direkt har varit i fin form. Västerås visade vad de kunde göra hemma på Iver Arena mot Landskrona och jag tror de kan bygga på det momentumet och plocka upp ännu en vinst här mot Akropolis faktiskt.

De är i grunden ett bra defensivt lag och möter Akropolis som har det förtvivlat svårt offensivt. Vi satsar därmed helt enkelt på en rak etta här och att Västerås kan plocka upp sin andra raka seger för 2.10 hos Campobet.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Västerås vinner
Odds: 2.10
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 19:00
TV:  Discovery+
Stream:  Discovery+

Jämför odds: