Topptipset Tips idag

Topptipset Måndag 8/2 – Tips, Analys & Förslag

Annons:

Fem kamper på den Iberiska halvön tar upp majoriteten av raden med urviktiga matcher för pressade Benfica och ramstarka Atlético Madrid. De största värdefynden hittas emellertid i Leeds och Amsterdam. Hjärta, hjärna och magkänsla fixar ära och rikedom!

Spelstopp: 19:59

  till Topptipset!
Regler & villkor gäller.

Våra speltips:

1. Leeds – Crystal Palace 1

Tipset rivstartar på Elland Road. Leeds föll mot Everton för en knapp vecka sedan, men totalt sett har The Whites gjort en strålande säsong som nykomling. Patrick Bamford är kometen i laget, men även Raphina förtjänar beröm; brassen har acklimatiserat sig alldeles utmärkt i Premier League; fyra mål på 16 matcher är strongt. Crystal Palace delar tabellplacering med Leeds, men har behövt fler kamper för att nå lika långt. The Eagles två raka vinster ger medvind, men skadeläget är pressande; tio spelare, inklusive den offensiva stöttestenen Wilfried Zaha, fattas Roy Hodgson. Grym understreckning på värdarna, men hemmasvagheten gör att ett-tvåan väljs.

2. Atlético Madrid – Celta Vigo 1

Atlético Madrid har inte mycket att vara ledsna över. Överlägsen serieledning, hängmatcher för att utöka den, en Luis Suárez som åter är på bettet samt seriens bästa hemmafacit. Los Colchoneros är dock så pass rutinerade att skorna inte kommer att ställas ut när besök från Galicien väntar. Ytan mellan Celtas försvar och mittfält var vidöppen mot Granada, rent flyt samt keepern Rubén Blanco räddade Los Célticos när motståndarna gled igenom gång på gång. Vigos bästa spelare Fran Beltrán ryktas behöva vila och kan utebli. Svårt för de ljusblå att rucka på jätten från Madrid. Bunkeretta utan hänsyn till streckning.

3. Benfica – Famalicao 2

Huvudstad nummer två på den Iberiska halvön väntar, krisen i Benfica är högst påtaglig. Kraven på Lissabons örnar är enorma vilket rubrikerna i Portugal vittnar om. SLB har halkat ner på fjärde plats, och saknar Gianluca Waldschmidt längst fram på grund av skada. Även Jardel och André Almeida uteblir vilket försvagar försvarslinjen betänkligt. Famalicao ligger där de ligger, men har också en del som talar för dem. 2-2 mot ligaledarna Sporting i december visar att kapaciteten i förra säsongens sexa fortfarande finns, nyförvärvet Alexandre Guedes har tidigare bevisligen levererat i såväl seriespel som Europa League. En ruggig knall mot ett Benfica på fallrepet – ja tack, och belägg Estádio da Luz med samtliga tecken.

4. Marítimo – Santa Clara 2

Vilka blir Atlantens herrar? På Madeira brukar Marítimo vara en kraft att räkna med, men utöver 2-0 mot Sporting i cupen har värdarna inte åstadkommit särskilt mycket på sin ö. Azorernas stolthet Santa Clara befinner sig på den övre halvan, även om gästerna sålt Thiago Santana till Japan finns det resurser kvar; Junior vet hur man nätar, och formen talar sitt tydliga språk. Med korrekt streckning råder ingen tvekan om riktningen. Starta med tvåan i Funchal!

5. Belenenses – Guimarães 2

Guimaraes har redan Óscar Estupiñán i sina led, den colombianske strikern har avgjort ett par matcher på den korta tid han varit i klubben. Nu har Conquistadorerna värvat in Rúben Lameiras för att komplettera en redan god offensiv kryddad med rutinen personifierad; Ricardo Quaresma. Värdarna från Belém har en backkris som heter duga då Nilton Varela, Eduardo Kau och Chima Akas alla är långtidsskadade. Den mållösa pinnen mot Porto var frukten av flyt, och med åtta mål framåt på 17 seriematcher ska mycket till om Belenenses kommer undan med poäng. Tvåan först.

6. Fortuna Düsseldorf – Holstein Kiel 1

2. Bundesliga har en relativt sammanpressad toppstrid. På Esprit Arena har Düsseldorf njutit av noll hemmanederlag innevarande säsong, Uwe Rösler vet hur man får ur max av spelare som Kenan Karaman och vår egen Kristoffer Peterson. Sextondelsfinalen i DFB-pokal slutade i avancemang för Holstein Kiel, men det krävdes 120 minuter samt straffsparkar med minsta möjliga marginal. Vilan kanske inte räcker för nordtyskarna, därför klarar Storkarna inte mer än ett kryss på resan söderut.

7. Lugo – Espanyol 1

Galiciska Lugo är precis som sina regionalkollegor mycket hemmastarka, fem baklängesmål på elva kamper på Anxo Carro är bäst av samtliga hemmalag. Frederico Venâncio är en av Segundas bättre försvarare, kanske kan Luguiño ta chansen att haka på topptåget. Espanyols självbild är att man hör hemma i La Liga, men tre nederlag på fyra ligaomgångar sätter förhoppningarna i riskzonen. Raúl de Tomás nätar och nätar, men vad gör det när försvaret släpper till lika ofta? En mycket bra etta till knappa 20 procent bättras på med resterande tecken.

8. Jong Ajax – Cambuur 2

Kanalernas stad rundar av tipset, men Ajax ungdomar är inte superförälskade i sin hemstad; den senaste hemmaviktorian kom i oktober. Ruljansen på spelare i denna liga är betydande, och nu behöver Jong Ajax hitta en ersättare till den danska dundertalangen Victor Jensen. Yttern kommer att befolka Nordsjällands högerflank, nu måste coach Mitchell van der Gaag stuva om i elvan. Cambuur sitter i förarsätet i färden mot uppflyttning vilket till stor del kan tillskrivas måltjuvarna Robert Mühren och Jamie Jacobs. Grym spiktvåa som rensar runt rejält.

 

Spiken! – Atlético Madrid

Vägen mot den elfte ligatiteln ligger vidöppen för Atlético Madrid som ligger en eller flera nivåer ovan de andra topplagen i La Liga. Vigo är habila, men det gäller hemma i Galicien. I huvudstaden blir det smisk så det skriker om det!

Skrällen! – Famalicao

Jhonata Robert heter Famalicaos offensiva räddande ängel, gästerna trivs faktiskt bättre borta än hemma. Än mer kommer de att trivas mot ett Benfica som just nu upplever den värsta krisen på flera år. Framåt, Famalicao!

Systemen i textform:

36 rader

1. Leeds – Crystal P 12
2. A.Madrid – Celta Vigo 1
3. Benfica – Famalicao 1×2
4. Marítimo – Santa Clara x2
5. Belenenses – Guimarães 2
6. Düsseldorf – Holstein Kiel 1
7. Lugo – Espanyol 1×2
8. Jong Ajax – Cambuur 2

144 rader

1. Leeds – Crystal P 12
2. A.Madrid – Celta Vigo 1
3. Benfica – Famalicao 1×2
4. Marítimo – Santa Clara x2
5. Belenenses – Guimarães x2
6. Düsseldorf – Holstein Kiel 1x
7. Lugo – Espanyol 1×2
8. Jong Ajax – Cambuur 2

   till topptipset!
Regler & villkor gäller.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
 Ring Stödlinjen: 020-819100