20 januari 2020 handbolls-em speltips odds betting

Speltips Qatar – Angola 15/1: Superodds

Handbolls-VM fortsätter fredagen den 15 januari 2021 när Qatar spelar mot Angola i ett första gruppspelsmöte mellan lagen.

Det vore konstigt att inte ha höga förväntningar inför det handbollsmästerskap som nu väntar på egyptisk mark, med många starka lag och där lagen från Europa inte minst känns som drivande. Det vore en rejäl skräll om inte ett europeiskt land stod som mästare.

Men det finns ett par outsiders, och kanske är det Qatar och Egypten som man kan tänka sig har det i sig att skrälla mot ett eller ett par europeiska, mer klassiska, handbollslag.

Qatar har också fördelen av att inleda mästerskapet med en enkel match mot Angola, en motståndare som man alla dagar i veckan borde städa av. Det är visserligen en intensiv utveckling av handbollen som sker i många afrikanska länder, men riktigt där är man inte än.

Men Qatar då? Är det verkligen ett handbollsland?

Jo, faktum är att man inom handbollens värld inte har samma system som i fotbollen och det går i praktiken att värva spelare till sitt landslag, förutsatt att de inte vill representera sitt ordinarie hemland. Det är i princip det som Qatar har gjort och nu har man uppsättning spelare som är födda på andra ställen i världen, men som gärna representerar Qatar.

Det gör att Qatar har en stark spelartrupp att tillgå och gäller som en liten outsider, men i det långa loppet ska man inte kunna ställa till det.

Högt odds på Qatar

Men samtidigt ska jag erkänna att jag har lite för dålig koll på Angola för att dra några större genomgångar av deras lag. Vad vi vet är att det dock är ett nytt handbollsland och att man kommer att behöva många mästerskap på sig för att kunna hävda sig.

Qatar däremot har spelat VM tidigare och slutade bland annat på 13:e plats förra gången det begav sig, efter att då vunnit placeringsmatchen mot Rysslsand allra sist. Det är trots allt ganska imponerande.

Inför det här mästerskapet har man laddat upp med att bland annat möta toppnationen Spanien, då man bara förlorade med två bollar.

Angola slutade i sin tur på 23:e plats i senaste VM och känslan är att man fortsatt hålla sig ganska sega i den utvecklingen. Det enda som talar för Angola här är kanske att man vann mot Qatar i senaste VM, då med 24-23. Men det är nya tider nu.

Qatar -5,5 spelas till fina 1,91 gånger såsen hos William Hill.

  Rygga spelet hos william hill – Hämta 100 kronor free bet!

Speltips:

Speltips: Qatar -5,5
Odds: 1,91
Bolag: William Hill
Spelstopp: 15:30, fredag 15 januari 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: