Speltips Helsingfors – Frölunda 5/10: Historiskt rivalmöte

Helsingfors IFK och Frölunda gör upp i den femte gruppspelsomgången i Champions Hockey League tisdagen den 5 oktober 2021.

Att det är Finland och Sverige som är drivande inom hockeyn i norra Europa är ett påstående som inte många vill motsäga sig, misstänker jag, och det här smittar även av sig på klubblagsnivå.

Det finns inte samma starka tradition som inom fotbollen med internationellt cupspel, men i mina ögon har Champions Hockey League sedan lanseringen för knappa tio år sedan varit ett steg i helt rätt riktning.

Låt oss konstatera att KHL åtminstone inte har fyllt den rollen, även om man själva gärna anser det. Ur ett svenskt perspektiv är KHL inte superintressant, mer än för spelarna och tränarna som väljer att testa på utmaningen (och hämta pengarna) i den ligan.

Hur som helst är Helsingfors IFK och Frölunda två av lagen som är kvar i sina inhemska ligor (samtliga svenska lag är det som ni säkert vet) och om vi skruvar tillbaka tiden ungefär tio säsonger är det också två lag som ofta slogs i internationella sammanhang.

Helsingfors IFK blev utslagna i CHL-slutspelet redan 2014.Innan dess spelade man mot varandra titt som tätt i Europeiska Trofén, som var förlagan till det som blivit ett ganska lyckat internationellt cupspel idag.

PROVA 888 SPORT – MED EN AV SVERIGES BÄSTA BONUSAR! Det populära spelbolaget 888sport satsar hårt i Sverige. Nu kan du hämta upp till 100 kronor tillbaka i cash. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos betsson!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Frölunda är CHL-dominanterna

Det finns inget lag i Europa som har vunnit Champions Hockey League så många gånger som Frölunda och känslan är att göteborgarna är det lag, eller av lagen, som tar den här turneringen på störst allvar.

I Sverige är det uppenbart att det både saknas förmåga och rutin för att göra bra resultat i Champions Hockey League i flera klubbar, men det är också uppenbart att Frölunda prioriterar matcherna klart högre. Fullt rimligt, tycker jag. Är det inte kul att få sporra sig mot internationellt motstånd?

Hur som helst är den här gruppen väldigt tight och Frölunda toppar den, poängen före Lions Zurich och på samma poäng som Helsingfors IFK. En tuff grupp, minst sagt, och nu gäller det att hålla finnarna bakom sig för Frölunda.

Formen är god med tre raka vinster i SHL och det tycker jag talar för Frölunda i den här matchen.

Över 4,5 mål (ordinarie tid) spelas till 1.73 gånger insatsen hos 888sport. Oavsett läge i matchen kommer ett av lagen vara i behov av att gå framåt. Det talar för öppet spel.

  Rygga spelet hos 888sport – upp till 100 kronor tillbaka i cash!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 4,5 mål (ordinarie tid)
Odds: 1.73
Bolag: 888sport
Spelstopp: 18:05, tisdag 5 oktober 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: