27 mars 2019 timrå oskarshamn speltips shl hockeyallsvenskan playoff

Speltips AIK – Timrå 24/2: Islossning i HockeyAllsvenskan

AIK Hockey och Timrå IK gör upp i ett möte där det bara kan bli åka av, om förväntningarna i HockeyAllsvenskan slår in.

Bara för ett par månader sedan hade man inte kunnat tänka sig att det kändes ganska jämnt på förhand inför ett möte mellan AIK Hockey och Timrå IK i HockeyAllsvenskan.

Det återstår 8-12 omgångar att spela av den här grundserien, lite olika för olika lag, och vi kan redan nu konstatera att säsongen blev betydligt bättre än vad man hade vågat hoppats på för båda dessa båda lag.

Det fanns såklart en oro kring Timrå IK, om man verkligen hade det i sig att överträffa förra året. IF Björklöven personifierar det svåra i att leva upp till en så stark fjolårssäsong den här säsongen, medan Timrå IK har kunnat göra det ännu bättre.

Nu hjälper det såklart att man har stjärnspelare som Jonathan Dahlén, som med sina 64 poäng på 43 omgångar har ett otroligt poängsnitt och har varit lagets bästa spelare. Med Jens Lööke, bland andra, har han lett offensiven på ett magiskt sätt.

AIK Hockey är ett annat lag som har överträffat förväntningarna, men relativt sett är det en större prestationer som detta lag har stått för den här säsongen. Förra säsongen var AIK Hockey klar jumbo, men i år går man mot att spela slutspelsfasen i HockeyAllsvenskan.

AIK Hockey behöver poäng

Med åtta omgångar kvar att spela för AIK Hockey ligger man på samma poäng som två lag över strecket, Västervik och Tingsryd, och nu handlar det om att ta fler poäng än minst ett av lagen under avslutningen på säsongen.

Då kommer AIK Hockey att få spela kvalspel mot SHL, en verklighet som ingen hade kunnat drömma om bara för ett år sedan. Då var man toksist och på väg ner i Division 1, men räddades av den inställda säsongen.

AIK Hockey har hittat en fin form under 2021 och hade en lång trend med vinster innan att man förlorade mot Almtuna IS och Väsby IK i de två senaste matcherna. Det gör att vi åter ser ett AIK Hockey med en svag defensiv.

Timrå IK kunde AIK Hockey dock vinna mot så sent som för två veckor sedan och jag kan tänka mig att man även här kan ställa till det. Känslan är åtminstone att det lossnar igen, målmässigt, för båda lagen.

Över 5,5 mål spelas till 1,95 gånger smeten hos William Hill.

  Rygga spelet hos william hill – Hämta 100 kronor free bet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 5,5 mål
Odds: 1,95
Bolag: William Hill
Spelstopp: 19:00, onsdag 24 februari 2021
TV: 
Stream: