31 mars 2018 Timrå Karlskrona speltips SHL direktkval kvalserien

Speltips AIK – Timrå 26/3: Skräll senast

AIK Hockey sprattlade till med en tung vinst borta mot Timrå IK i den andra kvartsfinalen. Nu väntar det tredje mötet den 26 mars 2021.

Nog var vi många som närmast räknade med att Timrå IK skulle göra processen kort med AIK Hockey och ta sig enkelt vidare till semifinalen i det slutspel som nu ska till att avgöra vilket lag från HockeyAllsvenskan som tar klivit upp till SHL nästa säsong.

Det finns totalt en plats att dela ut och den går till det lag som vinner slutspelet. Med andra ord det lag som inte bara vinner kvartsfinalen och semifinalen, utan som också vinner finalen. Det är där allt ska till att avgöras.

I grundserien har Timrå IK varit helt överlägsna och vann med milslångt avstånd till tvåan, och framför allt med ett stort avstånd ner till lagen runt AIK Hockey, där man också behöva spela åttondelsfinal för att ens nå det ordinarie slutspelet.

Detta faktum gjorde att många förväntade sig att AIK Hockey skulle få förtvivlat svårt och att Timrå IK också skulle städa av allt beskedligt motstånd i sin väg.

Efter den första kvartsfinalen mot AIK Hockey såg det också lovande ut, när Timrå IK vann med klara 5-1 på hemmaplan. Men så sist svängde det och AIK Hockey vann med 2-1, också det uppe i Timrå.

Nu lossnar det väl?

Men hur ska man då tolka detta? Är AIK Hockey plötsligt ett lag som kan utmana serievinnarna, trots att man tidigare under säsongen bland annat förlorat med 0-8 på hemmaplan mot de suveräna serieledarna?

Jag tror snarare att det här var ett olycksfall i arbetet och räknar närmast blint med att AIK Hockey får det tyngre nu, och att Timrå IK studsar tillbaka upp i den form som vi alla vet att man kan hålla. Det är ett lag som ska köra över AIK Hockey sett över en hel matchserie.

Visst, AIK Hockey har nu fördelen av att spela på hemmaplan, men är det verkligen rimligt att det räcker för att man ska kunna manövrera ut ett lag som Timrå IK? Tillåt oss att tvivla ganska ordentligt på detta faktum.

Timrå IK vinner (moneyline) spelas till 1,42 gånger såsen hos Mr Green.

  Rygga spelet hos MR GREEN – Hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Timrå IK moneyline
Odds: 1,42
Bolag: Mr Green
Spelstopp: 19:00, fredag 26 mars 2021
TV: 
Stream: