18 mars 2019 bik karlskoga västerås ik speltips hockeyallsvenskan shl

Speltips BIK Karlskoga – Troja/Ljungby 22/10: Fredagsfight i Nobel!

22 oktober 2021 är Nobelhallen värdar för mötet BIK Karlskoga-Troja/Ljungby. Två lag med bra form i bagaget.

År efter år är BIK Karlskoga ett topplag i Hockeyallsvenskan, otroligt imponerande trots en ganska liten budget. Sportchef Torsten Yngvesson är en av hockeysveriges absolut bästa sportchefer. Året har startat bra för Karlskoga-gänget och har på åtta matcher spelat in hela 18 poäng, sex vinster och två nederlag. Senaste nederlaget kom i senaste omgången hemma mot Tingsryd.

Troja/Ljungby är nykomlingar i år, laget fick en otroligt dålig start och torskade sina fem första matcher. Har dock vaknat till på slutet och har nu poäng i tre raka matcher och två av dom är vinst. Varför det blivit bättre form på slutet är enkelt att svara på, Troja har blivit mycket mer effektiva än i början av säsongen.

BIK har i år varit riktigt bra defensivt och har endast släppt in 16 kassar så här långt, efter magiskt målvaktsspel från både Lars Volden och Marcus Hellgren. Framåt har det varit lite mer grus i maskineriet trots massor av skickliga spelare. 23 mål på åtta matcher är inte bra nog, men man ska inte dra så mycket dynga över ett lag som ligger tvåa i tabellen.

Troja har varit defensivt varit helt okej hela säsongen, 27 insläppta på åtta matcher för ett bottenlag är okej siffror. Troja har gjort 20 mål framåt men då kommer 14 av målen på dom tre senaste matcherna. Troja har haft det riktigt tufft i Karlskoga, endast en seger sen 2010 är inga vassa siffror.

PROVA BETSAFE – FÅ 100 KRONOR BONUS! Det underskattade spelbolaget Betsafe är kända för sina höga odds, boostade oddsmarknader och roliga tävlingar. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos betsafe!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

BIK är starka hemma!

Att komma till Nobelhallen som bortagäng är inte alltid roligt, framförallt inte på en fredag. I skrivande stund är det cirka 2000 biljetter sålda så räkna med ett bra tryck. BIK började säsongen med sex raka bortamatcher då Nobelhallen skulle byggas om, det blev dock en försening i bygget så hallen är likt som förra året. Fyra av dom fem senaste hemmamatcherna har dock BIK åkt på pumpen, senast var i förra omgången mot Tingsryd, det var dock ett BIK som saknade mängder av viktiga spelare.

Troja har spelat okej ishockey på bortaplan i år, på fem spelade bortamatcher har man tagit fyra pinnar och då har man mött lag som Björklöven, Modo och Södertälje. Trots detta motstånd har man “endast” släppt in 16 mål, det är riktigt bra siffror som nykomling.
BIK saknade åtta spelare senast, det är fortfarande tre spelare som är avstängda och ett par spelare skadade. Aleksi Rekonen var förkyld och kan mycket väl vara tillbaka i laguppställningen. BIK fick behålla stommen från förra året och förlängningen av Henrik Björklund var väldigt viktig. Han har startat fint och gjort 7+2 på sina åtta första matcher, hemmasonen David Lilja gör sin bästa senior säsong, 5+4 så här långt.

Troja har bra lag på pappret som nykomling, Joakim Hillding håller hög allsvensk klass. Har en vass backsida med namn som Daniel Karlsson, Niklas Enberg och Dennis Fröland för att nämna några. Nej, jag har blivit mäkta imponerad av Troja på de tre senaste matcherna, spelar man som man gjort kommer man lösa kontraktet hur enkelt som helst.

BIK släppte under onsdagen fyra kassar, och jag är helt säker på att man kommer fokusera på det defensiva spelet under fredagskvällen. Senast lagen möttes, 1 oktober tidigare i år var det en sjukt tight match som det stod 0-0 väldigt länge i. Troja kommer göra allt för att vara med i matchen så länge som möjligt vilket betyder att man kommer skydda målet. Under 5.5 mål under fredagskvällen är enligt mig ett mycket bra spel. Framförallt när Betsafe pröjsar 2.04 gånger degen på underspelet. Lycka till!

  Rygga spelet hos betsafe – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 5.5 mål
Odds: 2,04
Bolag: Betsafe
Spelstopp: 19.00, fredag 22 oktober 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: