Speltips Björklöven – HV71 15/10: Toppmöte

Topptippade IF Björklöven och HV71 har levt upp till förväntningarna i Hockeyallsvenskan och nu ställs de mot varandra på fredagskvällen. Matchen spelas den 15 oktober 2021 med nedsläpp kl 19.00.

Efter sex spelade omgångar av Hockeyallsvenskan toppar HV71 serien medan Björklöven ligger på en delad tredjeplats. Storfavoriterna HV har tagit full pott och Björklöven är sex poäng efter.

Björklöven har totalt sett fått en bra start på säsongen men i onsdags åkte man på sin andra förlust. Det blev då lite av en skräll när Troja-Ljungby tog sin första trepoängare på bortais. Bortalaget vann matchen med 4-1 efter att ha gått ifrån till 3-0 inför den tredje perioden.

Björklöven rivstartade säsongen genom att besegra Södertälje med hela 10-1. Därefter har man även slagit Kristianstad både borta och hemma samt Tingsryd i den näst senaste omgången. Totalt har man gjort hela 28 mål på sina sex matcher.

Nu tar man emot ett HV71 som har fått en drömstart i Hockeyallsvenskan. Förväntningarna var skyhöga på det här, på pappret, klart bästa laget i serien men att få ihop bitarna efter en blytung degradering är inte alltid det lättaste.

Framförallt har man övertygat på så vis att man har vunnit utan att glänsa alla gånger. Så blev det i synnerhet borta mot Modo i onsdags. Där var hemmalaget på många sätt det bättre laget men likväl kunde HV kriga till sig sin sjätte raka seger. Man vann matchen med 3-2 efter att Tyler Vesel placerat in det avgörande målet med endast 24 sekunder kvar av den tredje perioden.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Seriens bästa offensiv

HV71 har inte dominerat alla matcher så här långt men man har hela tiden hittat ett sätt att vinna. Om det fanns någon farhåga inför säsongen så var det kanske just det att man inte alltid skulle komma med den rätta inställningen och att motståndarna skulle vara taggade till tänderna på att slå storfavoriten.

Nu har HV istället visat motsatsat i ett par matcher och det är ett gott betyg åt laget och tränarduon Samuelsson/Stillman som verkar ha förberett laget på rätt sätt vad gäller de mentala bitarna.

Samtidigt behöver man nu steppa upp efter insatsen mot Modo om man ska fortsätta att vinna. Björklöven är också de topptippade och även om de föll senast så har de varit riktigt bra i flertalet av säsongens matcher.

Vi har att göra med toppmöte då det är serieettan och serietrean som möts och sannolikt kommer båda lagen ha med toppstriden att göra hela säsongen. Björklöven har framförallt imponerat offensivt sett och med sina 28 mål är man bäst i Hockeyallsvenskan. HV71 är näst bäst i det avseendet med 25 mål.

Det är alltså seriens två offensivt vassaste lag så här långt som möts, vilket borgar för en underhållande och troligtvis målrik match. Därför blir mitt spel att det kommer göras över 5.5 mål i den här matchen till 1.85 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 5.5 mål
Odds: 1.85
Bolag: Expekt
Spelstopp: 19:00, fredag 15 oktober 2021
TV: 
Stream: