11 februari 2019 västervik björklöven speltips hockeyallsvenskan

Speltips Björklöven – Karlskoga 8/4: Det lever

IF Björklöven och BIK Karlskoga spelar semifinal i det hockeyallsvenska slutspelet torsdagen den 8 april 2021.

Redan nu kan man säga att det är semifinalen mellan IF Björklöven och BIK Karlskoga kommer att bli den intressanta och att storfavoriten Timrå IK ska städa av motståndet Västerviks IK med ganska bred marginal i den andra semifinalen.

Men med det sagt är det fyra matcher som ska vinnas för att nå finalen – och väl i finalen är det ytterligare fyra matcher som ska vinnas. Men det är också det enda som krävs för att man nästa säsong ska få spela i SHL.

Efter att man inom svensk ishockey har gjort om seriesystemet inför den här säsongen är det alltså ett lag som går direkt upp till SHL och ett lag som ramlar direkt ner från SHL till HockeyAllsvenskan. Utan mellankval, kvalserie, play-in och allt vad man nu vill kalla det.

BIK Karlskoga såg starka ut i den första matchen och vann med 4-3 efter förlängning, men i matchen därpå var IF Björklöven tillbaka på vinnarspåret och vann med 2-5.

1-1 i matcher gör att semifinalen nu känns vidöppen inför fortsättningen och det här kan ärligt talat sluta lite precis hur som helst. Eller?

Motreaktion att vänta

14 mål på två matcher är faktiskt ovanligt många att få se i så här pass avgörande matcher och risken för en backlash, eller en motreaktion på målexplosionen i de två första matcherna, är inte det minsta orimlig. Den är snarare väntad.

IF Björklöven kan inte vara nöjda med att ha släppt in sex mål och BIK Karlskoga är garanterat inte nöjda med att redan ha släppt in åtta mål. Det är en defensiv som kommer att straffas ännu hårdare i en framtida final mot Timrå IK.

Därför tror jag att vi nu står inför en motreaktion och matcherna som nu väntar kan mer bli lika de två avslutande matcherna mellan lagen i grundserien. Då vann lagen en varsin match med uddamålet, 1-0.

Under 5,5 mål spelas till 2,00 gånger såsen hos Betfair.

  Rygga spelet hos betfair – Hämta 100 kronor riskfritt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 5,5 mål
Odds: 2,00
Bolag: Betfair
Spelstopp: 19:00, torsdag 8 april 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: