11 februari 2019 västervik björklöven speltips hockeyallsvenskan

Speltips Björklöven – Kristianstad 10/3: Storfavorit

Kristianstads IK har ingenting kvar att spela för i HockeyAllsvenskan, medan IF Björklöven behöver bevaka fjärdeplatsen i tabellen.

Inför onsdagens omgång i HockeyAllsvenskan återstår det tre matcher att spela för alla lagen och bara det faktum att man har lyckats hålla tabellen icke-haltande så här långt förtjänar att vi alla lyfter lite på hatten för schemaläggarna.

Det gör inte minst att det blir enkelt att följa spänningen inför avslutningen, där det nu är vidöppet om en rad placeringar i tabellen.

Det man ska ha med sig den här säsongen är att man har tagit bort kvalspelet mellan SHL och HockeyAllsvenskan, och det innebär att det istället är en direkt upp- och nedflyttning som kommer att ske. Men det är ett slutspel som ska spelas innan vi vet vilket lag som tar direktplatsen upp till SHL.

Med andra ord kommer Timrå IK, som har dominerat i stort sett hela säsongen, behöva ha formen intakt under ett helt slutspel också för att nå SHL. Men man slipper möta och slå något lag från sHL för att bli klara för SHL nästa säsong. Det är vinnaren av den hockeyallsvenska slutspelsfinalen som når SHL.

Förvirrande? En aning.

Men det viktiga för lagen är att positionera sig på bästa sätt inför slutspelet och där har IF Björklöven en del kvar att jobba på. Just nu har man bara tre poäng ner till Mora IK och det viktiga är att behålla minst fjärdeplatsen för att få hemmaplansfördel i kvartsfinalen.

Kristianstads IK räcker inte till

Kristianstads IK går mot en säsong som kommer att avslutas med en direkt avgörande matchserien mot Väsby IK, där förloraren över fem matcher kommer att degraderas direkt ner till Hockeyettan.

Med andra ord är det viktigt för Kristianstads IK att pricka formen i det skedet av säsongen, men just inför en tuff bortaresa till Umeå kommer man inte att ha samma motivation och plikt att göra en bra insats. Det är redan klart att Kristianstads IK slutar sist och att man måste spela den här matchserien mot Väsby IK.

Formen i Kristianstads IK är i för sig ganska okej efter att man smällde till med 6-1 hemma mot Väsby IK senast och i det här skedet känns det inte som att laget har något att förlora. Det kan mycket väl bli en urladdning uppe i Umeå, med tanke på att båda lagen bara kör. IF Björklöven släpper också in på tok för mycket mål numera.

Över 5,5 mål spelas till 1,83 gånger såsen hos SpeedyBet.

  Rygga spelet hos speedybet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 5,5 mål
Odds: 1,83
Bolag: SpeedyBet
Spelstopp: 18:00, onsdag 10 mars 2021
TV: 
Stream: