11 februari 2019 västervik björklöven speltips hockeyallsvenskan

Speltips Björklöven – Mora 22/1: Kvartsfinal

Den första kvartsfinalen i HockeyAllsvenskan ska till att avgöras mellan IF Björklöven och Mora IK måndagen den 22 mars 2021.

Nog vore det konstigt att inte ha stora förväntningar inför det som nu komma skall i den svenska HockeyAllsvenskan, där man efter en lång och intensiv grundserie är framme vid den slutspelsfas som sätter tonen för resten av året och nästa säsong.

Det är nu det ska avgöras vilket lag som tar sig direkt upp till SHL. För det är precis så som förutsättningarna ser ut numera, efter att man har stuvat om i seriesystemen och infört att ett lag ramlar rakt ur SHL och ersätts av ett lag från HockeyAllsvenskan.

Nog kan man tycka att det är lite orättvist att dominanterna Timrå IK, som vann grundserien stort, inte får direktplatsen utan måste spela slutspel för att ta den. Men sådana är reglerna och tydligen finns det tillräckligt många människor som tycker att det är såväl rimligt, som underhållande, som rättvist. Märkligt.

Men det här bjuder inte minst in IF Björklöven, som är lite av säsongens besvikelse, i striden om SHL-platsen. Förra året hade man förmodligen kunnat ta sig till SHL om det inte vore för att säsongen ställdes in precis innan slutspelet. Då var det IF Björklöven som likt Timrå IK den här säsongen dominerade i toppen.

I år har man inte riktigt kommit upp i standard, men man är med i slutspelet och gäller som en outsider. Det måste man ta och säga.

IF Björklöven prickade formen

En sak som kanske talar för IF Björklöven inför slutspelet är det faktum att man ser ut att ha prickat formen lagom till att det ska avgöras.

På slutet vann IF Björklöven tre raka matcher, varav en tung 9-0-vinst mot HC Vita Hästen och även en bortavinst mot just Mora IK. Det gör att IF Björklöven har lite gott gry i laget, inte minst då man vunnit två raka matcher mot Mora IK i grundserien.

Annars är mora IK som bekant ett lag med självbilden att man hör hemma högre upp i seriesystemet. Däremot har jag svårt att se hur man ska ta sig hela vägen till en final här, och väl i en final ska man inte ha en chans mot Timrå IK. Eller?

I den första kvartsfinalen tror jag att det blir lite mer åka av och på hemmaplan spelar IF Björklöven gärna den typen av ishockey.

Över 5,5 mål spelas till 1,85 gånger smeten hos William Hill.

  Rygga spelet hos william hill – Hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 5,5 mål
Odds: 1,85
Bolag: William Hill
Spelstopp: 19:00, måndag 22 mars 2021
TV: 
Stream: