27 mars 2019 timrå oskarshamn speltips shl hockeyallsvenskan playoff

Speltips Björklöven – Timrå 5/2: Värdemätare

Timrå IK radar upp vinster i HockeyAllsvenskan, men matchen borta mot IF Björklöven blir utan tvekan en värdemätare den 5 februari 2021.

Nu känns det äntligen som att den svenska hockeysäsongen blir riktigt spännande igen, med ett intensivt spelschema både i högstaligan SHL och i ligan ett snäpp ner i seriesystemet, HockeyAllsvenskan.

Sedan inledningen av säsongen har det funnits ett lag som har stuckit ut ordentligt och det är Timrå IK, med den stora stjärnan Jonathan Dahlén i spetsen. Timrå IK öser på och har idel vinster så långt ögat kan nå. Det känns nästan som att man är ostoppbara.

Låt oss rada upp lite statistiska detaljer som manifesterar det övertag som Timrå IK har på andra lag i den här serien.

  • Timrå IK har 91 poäng på 36 spelade matcher. Maxpoängen efter 36 spelade matcher hade varit 108 poäng. Med andra ord har Timrå IK bara tappat 17 poäng under inledningen på säsongen.
    Närmast jagande lag till Timrå IK är BIK Karlskoga, som redan är 16 poäng bakom laget i tabellen, och som dessutom har fyra matcher fler spelade. Med andra ord är det reella avståndet ner till tvåan betydligt större.
    Med +83 i målskillnad ser Timrå IK ut att kunna slå rekordet i antalet gjorda mål, bäst målskillnad och antalet tagna poäng under en säsong i HockeyAllsvenskan.

Jonathan Dahlén är skillnaden

Nu väntar ett möte som kan ses som en av få värdemätare under säsongen, när Timrå IK ska spela borta mot IF Björklöven, som inledningsvis var ett lag som kunde mäta sig med Timrå IK i tabelltoppen.

Förra säsongen var det här de två lag som dominerade i toppen, men det är främst Timrå IK som har kunnat bygga vidare på den trenden.

IF Björklöven är 27 poäng bakom i tabellen och kan nog ge upp drömmen om att försöka ta ikapp avståndet, även om det räcker att ta sig till hockeyallsvensk final och vinna där.

Med det sagt räknar jag blint med att Timrå IK vill visa att man är bäst här också. Jonathan Dahlén med sina 54 poäng hittills kan mycket väl bli skillnaden.

Timrå IK draw no bet spelas till 1,85 gånger såsen hos Betway.

  Rygga spelet hos betway – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Timrå IK draw no bet
Odds: 1,85
Bolag: Betway
Spelstopp: 19:00, fredag 5 februari 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: