Speltips HV71 – Modo 10/12: Ettan mot tvåan!

Fredagen den 10 december 2021 är det dags för toppmöte mellan HV71 och Modo. Två lag som ligger på samma poängantal.

HV71 åkte ur SHL förra säsongen och målet är att ta sig tillbaka direkt. Inledningen för Jönköpings-laget var mycket lovande, men har på senare tid börjat vackla en aning. Har fyra förluster på lagets fem senaste matcher, men tog en mycket viktig seger senast hemma mot Björklöven. Vann med 3-0, viktigt för hemmalaget var att man fick hålla nollan. Leder i skrivande stund tabellen, men har samma poängantal som Modo. Det HV71 har gjort bra hela säsongen är defensiven, har släppt in minst mål i hela ligan. HV71 är det laget som har bäst spelartrupp i hela ligan, och spelar man på normal nivå är man också det bästa laget i serien.

Modo är riktigt bra för stunden, har åtta raka segrar och ser mycket bra ut. Är nu femte säsongen man är i hockeyallsvenskan. Har gjort tre usla säsongen, senaste säsongen gjorde man en bra grundserie, men fallerade i slutspelet. Modo har gjort en bra silly season och har ett mycket fint lag på pappret, både offensivt som defensivt. Det är bara Björklöven som har gjort fler ḿål än Modo. Det är ett Modo som reser ner till Småland med ett stort hopp om att ta poäng.

HV71 är knappast det effektivaste i ligan och har inte heller det bästa powerplayet i ligan, långt ifrån. Spetsar hemmalaget till effektiviteten och powerplayet kommer återtåget vara nära. Hemmalaget är dock riktigt starka i spelet fyra mot fem, bäst i hela ligan. Modo är effektiva, men har ett bedrövligt powerplay. Dock är det bara hemmalaget som har ett bättre powerplay än vad gästerna har.

PROVA BETSSON – FÅ 100 KRONOR BONUS! Det populära spelbolaget Betsson är kända för sina höga odds, boostade oddsmarknader och roliga tävlingar. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos betsson!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fredrik Forsberg tillbaka senast!

HV71 har haft tre tunga forwards borta under en tid, Fredrik Forsberg, David Ullström och Simon Önerud. Dock var Fredrik Forsberg tillbaka senast, och han gjorde sin formation bättre direkt. Tyler Vessel leder interna, och han är en målskytt av rang. Tommi Huhtala är kommit in och varit en injektion. HV71 defensiva sida är den starkaste i SHL. Emil Andrae gör det otroligt bra, Daniel Bertov är stabil, Chad Billins håller SHL-klass och Niclas Torp är stabil.

Modo har även de värvat ihop ett mycket slagkraftigt lag. Mikael Aagard och Markus Modigs har lyckats bäst, men även importerna i Sam Vigneault och Riley Woods har lyckats väl. Daniel Mannberg som hämtades från SHL, håller hög klass i ligan. Modo har även en stark backsida med Filip Hasa, Jesper Dahlroth och Emil Wahlberg i spetsen. Tex Williamsson har gjort det mycket fint i kassen och har nästan 95%.

Detta är en match HV71 bör vinna. När oddsen ligger på 1.75 på raka ettan hugger jag direkt. Efter hemmalagets seger senast mot Björklöven så är lagets form påväg upp igen. Är trots allt seriens bästa lag. Modo gör det bra, mycket bra faktiskt. Jag tycker dock inte att Modo räcker till om man kollar spelare för spelare, framförallt inte i Jönköping. Fredagsmatcherna i Husqvarna Garden brukar bli livliga. Lycka till!

  Rygga spelet hos betsson – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: HV71 vinner
Odds: 1.75
Bolag: Betsson
Spelstopp: 19.00, fredag den 10 december 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: