20 mars 2019 bik karlskoga västervik speltips slutspelsserien

Speltips Karlskoga – Västerås 23/3: HockeyAllsvenskan

HockeyAllsvenskans slutspel fortsätter med tre kvartsfinaler tisdagen den 23 mars 2021. BIK Karlskoga är favoriter hemma mot Västerås IK.

Det krävdes åttondelsfinal för att Västerås IK skulle ta sig hela vägen till kvartsfinalen i HockeyAllsvenskan, men nu är man här och väl här ska man göra sitt yttersta för att få spela vidare i slutspelet.

Det finns en plats som går till SHL nästa säsong och alla lag som nu är kvar, åtta till antalet, har förhoppningar om att ta sig hela vägen till finrummet. Bara det faktum att man kvalificerar sig dit kommer att hjälpa laget att vara redo för utmaningen som då väntar.

Detta eftersom pengarna ett hack upp i seriesystemet är helt annorlunda och attraktionskraften är också den mer slående för ett lag som tar sig upp. Det kommer med andra ord leda till att man kan nyrekrytera på en nivå och på ett sätt som inte är möjligt om man stannar kvar.

Men vad innebär det inför den här matchen? Känslan är utan tvekan att BIK Karlskoga är ett rakt igenom bättre hockeylag, även om man bara vann två av fyra matcher mot Västerås IK under säsongen. Det var faktiskt ett av lagen man hade svårast för.

Men trots det slutade BIK Karlskoga trea i tabellen och hade hela 27 poäng mer än Västerås IK när säsongen var över. Då förhåller vi oss alltså till grundserien.

Tillknäppt direkt

N av styrkorna som BIK Karlskoga har haft under säsongen är antalet insläppta mål, som var 136 till antalet. Det är i för sig inga siffror som skrämmer eller som får en att rygga tillbaka, men det är också uppenbart att det är med kontroll som BIK Karlskoga helst vinner sina matcher.

165 gjorda mål framåt är väsentligt färre än övriga topplag och BIK Karlskoga har inte varit laget som kör över motståndet i den bemärkelsen eller på det sättet.

BIK Karlskoga har till skillnad från Västerås IK inte spelat match på snart tio dagar och det kan vara en liten nackdel här. Min känsla är att laget inte har det i sig att köra över Västerås IK.

Bortalaget är minsann inte helt genomusla och har många gånger visat sig svårslagna i den här typen av sammanhang. Det måste man ha med sig. Nu står man också på totalt fem raka vinster, varav en 5-0-vinst borta mot BIK Karlskoga i en högst märklig historia.

Under 5,5 mål spelas till 1,60 gånger smeten hos William Hill.

  Rygga spelet hos william hill – Hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 5,5 mål
Odds: 1,60
Bolag: William Hill
Spelstopp: 19:00, tisdag 23 mars 2021
TV: 
Stream: