18 mars 2019 bik karlskoga västerås ik speltips hockeyallsvenskan shl

Speltips Mora IK – BIK Karlskoga 29/10: Svag form

Fredagen 29 oktober 2021 är det dags för Mora att ta emot BIK Karlskoga, hemmalaget letar efter sin första trepoängare denna säsong.

Hemmalaget Mora har startat årets säsong på svagt sätt och ligger för tillfället på en 13e plats i tabellen. Efter tio spelade matcher har Mora fortfarande inte vunnit efter 60 minuter och har stora problem med skador på defensiva spelare. Mora har på sina tio spelade matcher släppt in hela 41 mål, det håller inte i längden att släppa fyra mål per match. Det finns dock mycket kvalité i detta hemmalag och än är säsongen inte över. Något som lär oroa hemmalaget är deras effektivitet, Mora är det sämsta laget i ligan att förvalta sina skott på mål.

BIK Karlskoga är bra år efter år trots en ganska liten budget. Har i år höjt budgeten en aning och gett effekt direkt. Ligger tvåa i tabellen, fem poäng bakom HV71 som vinner allt för tillfället. BIK har haft en ganska tung period som senaste matcherna, men mycket tack vare att man haft massor av spelare skadade/avstängda, ser bättre ut på den fronten nu. Slog Almtuna under onsdagen efter en stabil bortamatch. Gästerna från Värmland har seriens absolut bästa defensiv och har på tio omgångar endast släppt in 20 kassar. Har “bara” gjort 27 mål framåt och skjuter otroligt lite skott mot mål för att vara ett topplag, i snitt 25 skott på mål per match.

Powerplaysiffrorna för båda lagen är mer än godkända, hemmalaget har en procent på 25.81, vilket är bra för att vara bottenlag. Gästerna har en siffra på 25% vilket också är en bra siffra. Det är boxplaysiffrorna som sticker ut för Mora, dock negativt. Laget har spelat ganska risigt i numerärt underläge och räddar ungefär 70% av lägena, vilket är några procentenheter för lågt. BIK är bra i boxplay, det är bara HV71 som är bättre än Värmlänningarna. En siffra som skiljer lagen enormt mycket är när man gör första målet i matchen, gör Mora första målet (hänt tre gånger) i matchen har man inte vunnit en ända gång. BIK är dock mycket stabilare när man nätar först, över 85% vinster, i 7/10 matcher har också BIK hittat nät först.
PROVA COMEON – FÅ 100 KRONOR BONUS! ComeOn är starka på marknader som andra inte tar på lika stort allvar. Gillar du höga odds när du spelar? Då är ComeOn något för dig. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos comeon!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Kaptenen tillbaka!

Mora IK har som jag skrev innan ett bra lag på pappret. Har en av seriens absolut bästa förstakedjor i Wernblom, Ljunggren och Persson, den trion har stått för 12 av lagets 28 baljor. Utöver dom finns det faktiskt herrar som håller hög nivå i Allsvenskan, men problemet har varit defensiven för dalmasarna. Mora har gått på sex backar egentligen hela säsongen, inklusive försäsong. Viktor Amner har varit out en längre period och senast var också Kristoffer Gunnarsson och Gustav Berglund också borta. Det har gjort att man behövt låna in Olle Strandell från Borlänge och värvat in Steven Seigo.

BIK Karlskoga tappade många tongivande spelare inför säsongen men Torsten Yngvesson har gjort ett bra jobb även i år. Har dessvärre för deras egna del haft problem med skador på tunga spelare i Henrik Larsson och Sebastian Collberg. Henrik Björklund valde att stanna i Karlskoga, och enligt mig är han topp tre i hela ligan. Han bildar en första kedja med David Lindquist och David Lilja för tillfället. Spelare som Aleksi Rekonen, Gustaf Franzen och Janne Tavi håller i sina bästa stunden mycket hög kvalité.

Karlskoga har en bra defensiv men är ganska tunna på den fronten. Johan Larsson är enligt mig en riktigt bra back och håller i SHL, även Arvid Aronsson är en favorit hos mig. Har på pappret endast sju egna backar på kontrakt och krydda det med en långtidsskada, det har varit en aning tunt i ett par matcher denna säsong. Har två riktigt bra målvakter i Marcus Hellgren och Lars Volden.

Mora är absolut inget dåligt lag, men när man har tio raka matcher utan fullpoängare och ett par defensiva avhopp blir BIK hemma ett mycket svår match. När oddset på BIK Karlskoga ligger en bra bit över två gånger pengarna måste jag testa. Mora var i Umeå under onsdagen och släppte åtta kassar, BIK var i Uppsala och släppte en och tog en viktig trea. Jag tror att BIK Karlskoga kliver ut och ligger stenhårt på Moras defensiv så som Björklöven gjorde. Rak två på BIK Karlskoga blir kvällens spel, lycka till!

  Rygga spelet hos comeon – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BIK Karlskoga vinner
Odds: 2.25
Bolag: ComeOn
Spelstopp: 19.00, fredag 29 oktober 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: