11 februari 2019 västervik björklöven speltips hockeyallsvenskan

Speltips Södertälje – Björklöven 15/1: Tät historia

IF Björklöven har tappat tempot något, men har ett bra läge borta mot topplaget Södertälje SK i HockeyAllsvenskan den 15 januari 2021.

Med förra säsongen färskt i minnet var det svårt att inte imponeras grovt av den säsongsinledning som IF Björklöven fick på den här säsongen. Då var det lätt att tappa greppet och redan där känna att IF Björklöven skulle blir svårstoppade.

Men nu har verkligheten kommit ikapp IF Björklöven en aning, som nu har tappat i poängsnitt och som inte känns som ett lika givet topplag. Om vi ser till tabellen råder det fortfarande ingen tvekan om att är ett lag som ska slåss om en SHL-plats, men det är inte riktigt samma lag som förra säsongen.

Men konstigt vore kanske det. Med tanke på att IF Björklöven förra säsongen slog poängrekord, men inte fick chansen att kvalspela mot SHL. Då valde ett antal tongivande spelare att lämna och det lagbygge som man har nu är till stora delar annorlunda.

Delarna som är kvar, och hela organisationen i sig, har nog haft lite mentalt tufft att leva upp till förra säsongen. Dels ställde IF Björklöven enorma krav på sig själva tack vare rekordsäsongen förra året, och dels var det nog inte lätt att hantera besvikelsen som kom när säsongen ställdes in.

Men med det sagt tycker jag att IF Björklöven fortsätter bevisa att man är en klubb som ska ligga i toppen av HockeyAllsvenskan och på ett personligt plan hade jag gärna sett ett lag från Umeå spela i landets högsta hockeyliga.

En tät match mot Södertälje SK

Ett av lagen som har passat på att skina lite när IF Björklöven har tappat är Södertälje SK, som har hittat en riktigt fin form från december månad och framåt. Det gör att laget nu har klättrat i tabellen och på allvar utmanar IF Björklöven.

Just nu ligger man fyra, en poäng bakom trean IF Björklöven. Som bekant är det Timrå IK som toppar tabellen med sina 67 poäng, strax före BIK Karlskoga som har haft en vansinnig utveckling på slutet. Där ska man dock ha med sig att såväl IF Björklöven som Södertälje SK spelat klart färre matcher och har ett högre poängsnitt räknat per match.

Medan hemmalaget har en stark form här har IF Björklöven tappat allt mer, och jag har svårt att se hur man ska kunna duka upp samma intensiva insats som man får till ibland.

Dessutom är det här två lag som har spelat ganska återhållsamma matcher mot varandra på slutet. Fem mål i båda mötena den här säsongen är i för sig inte lite, men det är inte samma vansinnesmatcher som IF Björklöven spelade i sina bästa stunder.

Under 5,5 mål spelas till 1,72 gånger smeten hos Betsafe.

  Rygga spelet hos X – Hämta 100 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Under 5,5 mål
Odds: 1,72
Bolag: Betsafe
Spelstopp: 19:00, fredag 15 januari 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: