16 mars 2018 Södertälje Björklöven speltips Hockeyallsvenskan

Speltips Södertälje – Västervik 23/3: Outsider

Södertälje SK kan med sin rutin och historia vara en outsider inför slutspelet i HockeyAllsvenskan. I kvartsfinalen väntar Västervik IK.

VIK Hockey, Västerviks IK eller helt enkelt bara Västervik är ett lag som harvat omkring i mitten av den hockeyallsvenska tabellen ett par säsonger, men som i mitt och mångas tycke aldrig varit en kandidat för att ta sig upp till SHL.

Men med nuvarande serieupplägg, där den hockeyallsvenska grundserien följs av ett slutspel, har man i praktiken nästan samma chans som vilket annat lag att ta sig upp till svensk hockeys finrum inför nästa säsong.

Det är en plats i potten och den SHL-platsen går till vinnaren av finalen i det här slutspelet. Då spelar det ingen roll att VIK Hockey hade otroliga 33 poäng upp till serieledarna efter att grundserien var avslutad. Det är nu det ska till att avgöras.

Och faktum är att man har fått en ganska överkomlig lottning direkt i slutspelet, eftersom Södertälje SK är ett av lagen man hade enklast för under grundserien, med tre vinster på fyra försök och flera bra insatser.

Södertälje SK är annars en kandidat, eller en outsider, till att ta det här slutspelet långt. Min känsla är rent av att vinnaren här kan vara en liten outsider till Timrå IK när det väl ska till att avgöras. Just för att man inte riktigt förväntar sig det. Det återstår dock att se vilket lag som Timrå IK väljer att möta i en eventuell semifinal.

Vad väntar vi oss här?

Det faktum att man i stora stycken nonchalerar grundseriesäsongen gör att det som i avgörandets stund verkligen lir viktigt är att pricka formen rätt. Så vilket lag är det egentligen som går in i den här slutspelsfasen med mest vind i sina segel? Vilket lag känns svåra att stoppa i det här skedet av säsongen?

Södertälje SK kommer med en stark trend från slutet på grundserien där man vann inte mindre än fem av sina sex senaste matcher, eller sju av sina nio sista. Det är ett synnerligen starkt facit och en tydlig faktor som talar för att man blir svåra att stoppa.

VIK Hockey var också ganska starka, och höll bland annat på att skrälla mot Timrå IK för två veckor sedan. Den gången föll man dock på övertid mot överlägsna serieledarna.

Enligt spelbolagen är det ganska jämnt inför den här matchen och det förväntar jag mig också.

X (oavgjort) spelas till fina 4,20 gånger såsen hos Mr Green.

  Rygga spelet hos mr green – Hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: X (oavgjort)
Odds: 4,20
Bolag: Mr Green
Spelstopp: 19:00, tisdag 23 mars 2021
TV: 
Stream: