29 mars 2019 oskarshamn timrå speltips kval shl kvalserien

Speltips Timrå – Västervik 15/1: Inget krångel

Timrå IK fortsätter att vara laget att lita på i HockeyAllsvenskan. Den 15 januari 2021 spelar man hemma mot Västervik IK.

Det kändes efter ett par veckor av den hockeyallsvenska säsongen som att det här skulle bli en riktigt tuppfight mellan IF Björklöven och Timrå IK, som redan förra säsongen visade att man var två klubbar, och två lag, redo att slåss för en plats i SHL.

Men den gången dog drömmen redan innan slutspelsfasen när säsongen ställdes in samtidigt som coronasmittan lamslog hela samhället.

Den här gången har Timrå IK kunnat bygga vidare på mycket av det man gjorde bra förra säsongen, samtidigt som framstående spelare som bland annat Jonathan Dahlén har varit kvar i klubben. Det har varit direkt avgörande.

Nu är det Timrå IK som ensamt driver utvecklingen i rätt håll för den hockeyallsvenska ligan, som den här säsongen kanske inte känns fullt lika stark som förra. Men det var också en rekordsäsong, när både Timrå IK och IF Björklöven slog tidigare rekord.

Nu toppar Timrå IK hur som helst serien med 67 poäng på 29 matcher, och man har ett bra poänggap ner till övriga lag. Det ska enormt mycket till för att man ska klydda till det här och bränna sin ledartröja inför slutspelsfasen av säsongen.

Enkel vinst för Timrå IK

Just nu är vi inne i den fas av säsongen som av många kallas serielunken och det finns risk att lagen tappar lite i kraft i samband med att motivationen försvinner. Men för Timrå IK finns inga sådana tendenser och det är snarare så att man nu ser ut att ha fått en nytändning efter julledigheten. Den var nog välbehövlig.

Timrå IK har tre raka vinster och ser vi det i ett längre perspektiv har formen varit intakt på ett sätt som saknar motstycke.

Västervik IK är inget dussinlag, men man är inte heller ett lag som ska slåss om en plats i SHL. Med lite stolpe in kommer man att finnas med i kvalspelet, men man kommer inte räcka till där.

Nu har tre raka utan vinst och när det gäller matcher mot bättre lag räcker man sällan till. Det här blir första gången som man möter Timrå IK den här säsongen, men förra året förlorade man samtliga fyra matcher klart. Såväl hemma som borta.

Timrå IK -1,5 spelas till 1,85 gånger smeten hos Betsafe.

  Rygga spelet hos betsafe – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Timrå IK -1,5
Odds: 1,85
Bolag: Betsafe
Spelstopp: 19:00, fredag 15 januari 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: