Tingsryds AIF AIK speltips Hockeyallsvenskan 18 januari 2017

Speltips Tingsryd AIF – Troja/Ljungby 29/10: Smålandsderby

Fredagen den 29 oktober 2021 klockan 19.00 är det dags för ett Smålandsderby i hockeyallsvenskan. Tingsryd gästas utav Troja/Ljungby.

Det är ett hemmalag som har varit väldigt ojämna under inledningen av serien. Har nu två raka torskar i bagaget efter torskar mot Vita Hästen och Västervik, var dock det bättre laget spelmässigt senast mot Hästen. Hade innan det tre raka segrar, 2X Mora och BIK Karlskoga på bortaplan. Tingsryd har i skrivande stund spelat in 12 pinnar, nio av dom kommer hemma i Tingsryd. “Tigrarna” som laget kallas är svårslagna hemma och Nelson Garden Arena brukar bjuda på magiskt tryck när det vankas fredag och lördagsmatcher.

Troja är nykomlingar i år, laget började riktigt svagt och hade efter fem gånger endast en inspelad poäng. Har efter omgång fem varit riktigt bra och vunnit mot BIK Karlskoga och Björklöven på bortais bland annat. Under onsdagskvällen var man länge bara ett mål bakom HV71, men rann iväg i slutet. I inledningen såg Troja ut att ha stora problem med tempot i denna serie, man har vuxit in i kostymen mer och mer på senare tid. Troja har fortsatt ganska stora problem i offensiven, har endast gjort 26 mål på tio matcher.

Hemmalaget är oerhört svaga i specialteams, har ett powerplay som är en bra bit under 20% och ett boxplay som är seriens absolut sämsta, boxplay har en procent på mycket svaga 55. Turligt nog för hemmalagets del är att man är snälla på isen och drar inte på sig särskilt mycket utvisningar, snittar tre treor per match. Gästerna har mycket bättre siffror i såväl boxplay som powerplay. För att vara nykomling och ett bottenlag är 21% i powerplay, bra siffror. Boxplay är också bra siffror och dödar 81% av alla boxplay.

100 KRONOR FREEBET – HOS MR GREEN! Mr Green är ett av marknadens hetaste spelbolag nu – med odds på alla möjliga marknader. Ett perfekt läge att prova och få 100 kronor freebet som ny kund? Läs mer eller registrera dig här!

  hämta freebet – 100 kronor hos mr green!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Behöver få igång sina kanadensare!

Tingsryd har på pappret ett mycket intressant lag. Trion Daniel Öhrn, Sebastian Åkesson och Tobias Fladeby är topp tre i den interna poängligan. Allan McShane och Liam Finlay har riktigt vasst CV men inte lyckats riktigt för hemmalaget, får TAIF igång dessa herrar så kommer en bottenplacering bli minst en mittenplacering. Jag gillar Joachim Nermark väldigt mycket, otroligt viktig för TAIF defensivt, men har i år lyckats få igång poängproduktionen. Har en stark defensiv med herrar som Jakob Bondesson, Jacob Lundegård, William Fransson och Alexander Lindelöf. Daniel Rosengren får anses som förstamålvakt och ligger precis under 90%.

Troja har på pappret trots som nykomling ett bra lag. Joakim Hillding är riktigt vass och leder interna poängligan på fina 4+8 poäng. Oscar Öhman har även han stått för en pinne per match. Spetsen är fin för Troja, men problemet är bredden, det är endast fem spelare som gjort 2+ mål i laget. Troja/Ljungby har en av seriens bästa backar i Dennis Fröland. Lagkapten och trotjänaren Daniel Karlsson håller fortfarande på denna nivå.

Tingsryd är i grund ett bättre lag än Troja/Ljungby. Tingsryd har tre raka segrar mot Troja/Ljungby i seriesammanhang. Tingsryd är som jag redan skrivit ett bra hemmalag och har vunnit tre av dom fem senaste hemmamatcherna. När raka ettan nosar på två gånger pengarna nyper jag den. Derby på en fredag i Nelson Garden Arena, där skulle man vilja vara och se när Tigrarna löser en trea, lycka till!

  Rygga spelet hos mr green – Hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

 

Speltips:

Speltips: Tingsryd vinner
Odds: 1.85
Bolag: MrGreen
Spelstopp: 19.00, fredag 29 oktober 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: