17 mars 2019 oskarshamn aik speltips shl hockeyallsvenskan

Speltips Tingsryd – AIK 17/3: Åttondelsfinal

HockeyAllsvenskan är inne i sitt slutspel och då inleds det hela med åttondelsfinaler onsdagen den 17 mars 2021.

Det är ett speciellt sätt att fördela en säsong på i HockeyAllsvenskan, där inte mindre än åtta lag går vidare till slutspelet för att försöka ta sig till SHL inför nästa säsong.

Ännu en gång har man valt att stuva om i kvalupplägget mellan serierna och den här säsongen kör man på ett koncept där det istället för kvalmatcher mellan serierna ska ramla ut ett lag från SHL, och tas upp ett lag från HockeyAllsvenskan. Men det är också det enda.

I praktiken innebär det här att dominansen som Timrå IK visade upp under stora delar av sin grundserie spelar mindre roll i längden. Nu måste man vinna slutspelet, med kvartsfinaler, semifinaler och sedan en finalserie.

Det är vinnaren i finalserien som tar sig hela vägen. Tingsryds AIF och AIK Hockey, två lag som slutade utanför topp 6, har också chansen att gå hela vägen och spela SHL nästa säsong.

Den här åttondelsfinalen spelas i bäst av tre matcher och vinnande lag tar sig vidare till att spela antingen mot BIK Karlskoga eller Timrå IK, en minst sagt tuff uppgift i kvartsfinalen alltså.

Tingsryds AIF får det tufft

Om vi ser till inbördes möten mellan Tingsryds AIF och AIK Hockey under säsongen är det uppenbart att AIK Hockey har ett övertag, med tre vinster på de fyra mötena. Den enda vinsten för Tingsryds AIF kom i för sig senast, när lagen spelade mot varandra i början på januari.

Det är faktiskt lite anmärkningsvärt att man inte har stött på varandra under avslutningen på säsongen och att det senaste mötet är mer än två månader gammalt.

En sak är också tydlig och det är att Tingsryds AIF har avslutat säsongen med ett par skalper, men att man har svårt att prestera vecka ut och vecka in.

AIK Hockey har haft en uppåtgående trend och känns nu som ett lag med en offensiv som kan hota de flesta lagen.

Över 5,5 mål spelas till 2,00 gånger såsen hos William Hill.

  Rygga spelet hos william hill – Hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 5,5 mål
Odds: 2,00
Bolag: William Hill
Spelstopp: 19:00, onsdag 17 mars 2021
TV: 
Stream: