16 mars 2018 AIK Oskarshamn speltips slutspelsserien Hockeyallsvenskan

Speltips Väsby – Kristianstad 16/3: Playout

Väsby IK och Kristianstads IK ska göra upp om vilket lag som egentligen ramlar ur HockeyAllsvenskan inför kommande säsong.

Det är snarare regel än undantag att man gör upp det svenska elitsystemet för serieuppdelning i ishockey från säsong till säsong. Inför den här säsongen har man återigen rört om i grytan och försökt hitta ett nytt sätt att formera serierna.

Det gör att det är andra förutsättningar som råder, med en mer utspridd slutspelsfas i både HockeyAllsvenskan och SHL den här säsongen.

Låt oss ta det hela i korthet:

I SHL kommer de två sämsta lagen att göra upp i en enda matchserie, över sju spelade matcher, där förlorande lag ramlar rakt ner i HockeyAllsvenskan. Det laget kommer att ersättas med ett lag från HockeyAllsvenskan.

Trots att det är Timrå IK som har dominerat från start och varit helt överlägsna i långa perioder spelar deras grundserie i praktiken mindre roll nu. Det som ska till i den här fasen av säsongen är istället ett slutspel internt i HockeyAllsvenskan, där Timrå IK i för sig har en liten fördel, men där man måste vinna en final för att sedan ersätta förloraren i SHL-bottenserien. Det ska dock sägas att man slipper möta ett SHL-lag för att kvalificera sig.

I praktiken bör det här bli enklare för lagen från HockeyAllsvenskan, men det sorgliga är att det bara är ett lag per säsong som kan (och kommer) gå upp. Det gör det svårare att drömma.

I botten av HockeyAllsvenska ska de två sämsta lagen – Väsby IK och Kristianstads IK – göra upp på samma sätt som de två sämsta lagen i SHL. Det förlorande laget i bäst av fem matcher ramlar ner i Division 1.

Kristianstads IK är hetare

Om vi ser till tabellen i grundserien var Kristianstads IK det klart sämsta laget den här säsongen, med hela åtta poäng upp till nästjumbon Väsby IK. Men det spelar egentligen mindre roll inför den här sista, helt avgörande fasen, av säsongen.

Visst, Kristianstads IK får nackdelen av att spela fler matcher på bortaplan i den här matchserien, men en sådan här säsong ska det inte spela så stor roll.

Kristianstads IK avslutade säsongen med tre raka förluster, men helt okej insatser med topplag, men hade dessförinnan en tung vinst med 6-1 hemma mot Väsby IK. Kommer den att spela roll här? Kristianstads IK har vunnit tre av fyra matcher den här säsongen mot bottenkonkurrenten.

Det står så oerhört mycket på spel och jag tänker mig en mer defensivt präglad historia här.

Under 5,5 mål spelas till 1,90 gånger såsen hos William Hill.

  Rygga spelet hos william hill – Hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 5,5 mål
Odds: 1,90
Bolag: William Hill
Spelstopp: 19:00, tisdag 16 mars 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: