16 mars 2018 AIK Oskarshamn speltips slutspelsserien Hockeyallsvenskan

Speltips Väsby – Kristianstad 23/3: Playout

Vilka spelar i HockeyAllsvenskan nästa säsong? Väsby IK eller Kristianstads IK? PlayOut-serien avgörs tisdagen den 23 mars 2021.

Den här säsongen har man inom svensk elithockey infört ett nytt seriesystem, som gör att lagen som slutar sist i SHL och HockeyAllsvenskan möter varandra i en direkt avgörande matchserie om vilket lag som ramlar ur och vilket lag som stannar kvar. Jumbon mot nästjumbon i en direkt avgörande kamp alltså.

I HockeyAllsvenskan stod det tidigt klart att Kristianstads IK skulle sluta jumbo och att Väsby IK inte hade vad som krävdes för att slippa undan den direkt avgörande matchserien om att stanna kvar.

Det här är säsongens svagaste lag och inte minst sett över hela säsongen känns det fullt rättvist att ett av lagen ska ramla ur, även om båda har haft perioder där man skrällt och visat att man kan spela på hockeyallsvensk nivå.

Det kändes som att Kristianstads IK skulle lösa biffen när man vann de två första matcherna och gick upp till 2-0-ledning i matchserien över fem matcher. Faktum är att Kristianstads IK också vann tre av fyra matcher i grundserien och därmed hade ett stort psykologiskt övertag.

Men dra mig baklänges vad Väsby IK har rest sig i elfte timmen, på nio och i Grevens tid. Det är plötsligt spännande igen efter att man slagit Kristianstads IK två gånger om.

Nu senast blev ingen mindre än Johan Lorraine stor matchhjälte efter att ha avgjort den fjärde matchen i förlängning. Efteråt talade han om segerreceptet att käka yoghurt och chokladen Japp i pausvilan. Kanske var det förklaringen. Kanske blir det pre-gamemåltiden även inför det femte mötet med Kristianstads IK.

Vad kan vi vänta oss?

Inför de två första matcherna var vi ute med speltips som ställde sig i ringhörnan hos Kristianstads IK och mycket riktigt visade det sig vara rätt. Då hade skåningarna formen och det psykologiska övertaget på sin sida.

Men efter att ha tappat en 2-0-ledning till 2-2 och dessutom förlora i förlängning, på hemmaplan, i en direkt avgörande, för deras del, match kan inte vara skönt för psyket. Går det ens att resa sig?

Slående är att samtliga matcher hittills varit äckligt jämna och under 5,5 mål har varit ett gångbart speltips på förhand.

Nu är spelbolagen dock på samma sida och har skruvat ner oddsen på just det spelet. Men det finns två speltips som lockar ändå. Under 5,5 mål är ett bra speltips till 1,75 gånger pengarna hos bland annat Betway och Bet365, men vi riktar in oss på ett högre odds. Det är en så oberäknelig match att det känns bättre att skruva ner insatsen, men skruva upp oddset. Att det blir jämnt känns helt givet.

X (oavgjort) spelas till 4,35 gånger såsen hos Mr Green. Dra mig baklänges vad spännande en förlängning kan komma att bli i den här matchen.

  Rygga spelet hos mr green – Hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: X (oavgjort)
Odds: 4,35
Bolag: Mr Green
Spelstopp: 19:00, tisdag 23 mars 2021
TV: 
Stream: