16 mars 2018 AIK Oskarshamn speltips slutspelsserien Hockeyallsvenskan

Speltips Väsby – Kristianstad 5/3: Rakt spel

Väsby IK mot Kristianstads IK i ett riktigt bottenmöte i Hockeyallsvenskan fredagen den 5 mars 2021. Vi rekar med det bästa oddset.

Det räcker att slänga ett snabbt slänga ett öga på tabellen i HockeyAllsvenskan för att man ska inse att det som nu väntar kommande veckor är en intensiv jakt på slutspelsplatser, och ett stort förberedande inför den avgörande fasen på säsongen.

Inför fredagens omgång har man lyckats få ihop en tabell som inte haltar det minsta och det innebär att alla lag står på 47 spelade omgångar. Det är både fler matcher och en bättre samkörning än vad man har mäktat med i SHL den här säsongen.

En sak är säker och det är att Kristianstads IK inte kommer att kunna stänga igen säsongen redan om två veckor. För skåningarnas del handlar det om att pricka formen på slutet då Kristianstads IK behöver gå in i ett kvalspel vad det lider. Det är då allt ska till att avgöras för deras del.

39 poäng på 47 matcher är verkligen inga imponerande papper, men kom samtidigt ihåg att Kristianstads IK är en jumbo som inte är fullt så usel som vissa andra säsonger. Kristianstads IK har också ett par starka skalper bakom sig under säsongen och har visat att man kan vinna mot bättre lag.

Men med det sagt bör de tinte finnas mycket till desperation inför avslutningen. Det är tolv poäng och fullt matematiskt möjligt att nå säker mark, men det är inte realistiskt att Kristianstads IK ska nå dit.

Fördel för Väsby IK

Att Kristianstads IK är ett sämre lag än Väsby IK kan man se i tabellen, men i stora drag är det två ganska jämna lag. Men det faktum att Väsby IK nu har sju poäng upp till säker mark gör att laget trots allt har någonting att spela för inför avslutningen på säsongen.

Kristianstads IK kommer från två raka förluster, men tog innan det en vinst efter straffar mot Tingsryds AIF. Det man kanske kan se, om man är optimistisk, är att Kristianstads IK spelar ganska många hyfsat jämna matcher numera. Det är inte den slagpåse som många andra jumbolag har varit genom åren.

Väsby IK kommer med två raka förluster, men hade innan det tre raka vinster. För deras del är det viktigt att försöka vinna igen här. Men kom ihåg att Kristianstads IK har vunnit båda lagens inbördes möten hittills under säsongen. Nu har man två matcher kvar att spela innan säsongen är slut.

Väsby IK vinner (inklusive övertid) spelas till 1,71 gånger såsen hos Unibet. Det krävs en vinst här nu.

  Rygga spelet hos unibet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Väsby IK moneyline
Odds: 1,71
Bolag: Unibet
Spelstopp: 19:00, fredag
TV: 
Stream: