17 mars 2019 oskarshamn aik speltips shl hockeyallsvenskan

Speltips Västerås – AIK 5/2: Formtopp

AIK Hockey har vaknat till liv och kan ta ytterligare en tung vinst borta mot Västerås IK i HockeyAllsvenskan den 5 februari 2021.

Förra säsongen var man hela seriens stora slagpåse, men räddades av att säsongen ställdes in när corona svepte över världen och svepte över svensk ishockey. Men den här säsongen har AIK Hockey återigen vaknat till liv.

För två säsonger sedan var AIK Hockey som bekant ett topplag i HockeyAllsvenskan, men efter att inte kunnat omvandla sitt övertag till ett avancemang till SHL föll man igenom som organisation, tappade flertalet nyckelspelare och fick bygga ett helt nytt lag. Det gick inte och AIK Hockey blev en slagpåse.

Inledningen på den här säsongen var inte heller särskilt lovande och vi var många som misstänkte att AIK Hockey kunde vara på väg ner i Division 1 på allvar. Men så vaknade man till liv.

De sista månaderna, med betoning på de sista veckorna, har varit magiska för AIK Hockey, som har vunnit samtliga matcher sedan mitten av januari månad. Det innebär sex raka vinster nu, och totalt nio vinster på sina tio senaste matcher.

Det gör att man nu har ett ganska bra läge inför mötet med Västerås IK, som är ett lag som AIK Hockey vann med 3-2 mot på hemmaplan så sent som förra veckan.

AIK Hockey öser på

Med en form som säger sex raka matcher finns det gott självförtroende i AIK Hockey och därför litar jag blint på att man tar sig an fredagens möte med en väldig kraft.

Västerås IK är också ett relativt starkt lag i det här läget, och det mesta pekar på att man är ett lag som faktiskt kan ställa till det för ett antal storklubbar.

I nuläget skiljer det bara två poäng mellan lagen, som båda ser ut att kunna gå in i en slutspelsfas i slutet av säsongen, om man fortsätter så här.

Hockey är dock en momentumsport, och det talar för att vi nu får se en offensiv historia mellan två lag som har formen på rätt ställe.

Över 4,5 mål spelas till 1,60 gånger smeten hos Betway.

  Rygga spelet hos betway – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen. Nya kunder hos Betway!

Speltips:

Speltips: Över 4,5 mål
Odds: 1,60
Bolag: Betway
Spelstopp: 19:00, fredag 5 februari 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: