Speltips Västerås IK – Västervik IK 17/11: VIK mot VIK

Oskar Jörnevik Publicerat: 17 November 2021

Onsdagen den 17 november 2021 är det dags för Västerås att ta emot Västervik. En match som gäller mycket då båda lag vill komma topp sex.

Västerås IK - Västervik IK

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Västerås värvade ihop ett riktigt slagkraftigt lag inför säsongen, och gjort en OK säsongsinledning. Efter 15 spelade omgångar ligger Västerås på en åttonde plats, målet för grundserien är topp sex. Skulle vid en trea gå om Västervik som just nu ligger på den sjätte platsen. Formen för Gurkorna är helt okej, då man har tre segrar på dom fem senaste matcherna och två raka hemmasegrar. I dom två senaste hemmamatcherna har man också hållit nollan, och Västerås är verkligen ett duktigt lag på hemmaplan.

Västervik gjorde en magisk säsong förra året och gick så när till final i Hockeyallsvenskan. Västervik tappade många tongivande spelare, har dock värvat in fullt godkända ersättare och har startat denna säsong på ett bra sätt. På 14 spelade matcher har laget spelat in 24 pinnar, vilket gör att dom ligger på sjätte plats i tabellen. Dock har smålänningarna varit ganska svaga offensivt och bara stått för 38 kassar, måste helt enkelt blir bättre om laget ska kunna komma topp sex.

Tittar vi på statistiken så är det två lag som ligger i botten när det kommer till skotteffektivitet. Västerås är sämst i serien på att förvalta sina skott på mål, i mål. Västervik är några procentenheter bättre, men långt ifrån bra. Västerås har dock ett mycket bra powerplay som ligger på dryga 25%, och ett boxplay som är dryga 80%. Västervik är riktigt svaga i powerplay såväl som boxplay, och gör man dom sakerna bättre kommer det att ge utdelning i poängkolumnen.

PROVA COMEON – FÅ 100 KRONOR BONUS! ComeOn är starka på marknader som andra inte tar på lika stort allvar. Gillar du höga odds när du spelar? Då är ComeOn något för dig. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos comeon!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Skickliga importer!

Västerås har som sagt ett mycket bra lag på pappret, man höjde spelarbudgeten inför året och tog in spelare som Daniel Gunnarsson, Johan Gustafsson och Mikael Frycklund. Västerås har en riktigt bra förstakedja där Bergman, Frycklund och Zetterberg är bland som bästa spelarna i serien. Viktigt för hemmalaget är att Alexander Lunsjö har börjat så smått komma igång. Västerås har en riktigt stabil backsida med namn som Jimmie Jansson Lorek, Daniel Gunnarsson, August Tornberg och Logan Roe. Johan Gustafsson är en målvakt som håller hög klass, har tagit SM-guld med Frölunda och är en målvakt som kan stänga igen matcher.

Västervik har i två raka år lyckats pricka rätt med sina importer. Även så i år, topp tre i interna poängligan är det två importer. Jens Holmström är den som gjort flest poäng så här långt. Lagkaptenen Victor Öhman är en kille som gör jobbet varje dag och kan stänga in en och annan kasse. Jag tycker Västervik har en intressant backsida med namn som Wilde, Fransson och Gustafsson. Saknas en målskytt i laget, och får man in det, då kan det bli topp sex för Västervik.

Västerås tycker jag har det bättre laget på pappret och har två raka hemmasegrar där man inte varit nära att släppa in mål. Västervik har problem med offensiven och har bara gjort 38 kassar så här långt. Västerås kommer avgöra denna fight i special teams, där gästerna är svaga i såväl powerplay som boxplay. När raka ettan nosar på två gånger degen hugger jag direkt. Lycka till!

  Rygga spelet hos comeon – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Västerås vinner
Odds: 1.95
Bolag: ComeOn
Spelstopp: 19.00, onsdag 17 november 2021
TV:  cmorelivetva logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: