4 april 2019 timrå oskarshamn speltips shl kval

Speltips Västervik – Timrå 7/4: Sista chansen

Om det ska bli spänning i HockeyAllsvenskan-semifinalen mellan Västerviks IK och Timrå IK krävs hemmaseger den 7 april 2021.

Precis som väntat har Timrå IK steppat upp direkt med två raka vinster mot Västerviks IK och tagit kommandot i sin semifinal i det hockeyallsvenska slutspelet. Det betyder att man i praktiken bara är två vinster ifrån att spela hockeyallsvensk final.

I den potten kommer sedan en direktplats till SHL att ligga och efter dominansen i grundserien råder det ingen tvekan om att Timrå IK dels är favoriter att knipa den platsen, men också att att man gärna tar den med tanke på den säsong som man har bakom sig.

I finalen ser man ut att få möta antingen BIK Karlskoga eller IF Björklöven, också det tvåan och trean i tabellen, men med det sagt ska man trots allt passera Västerviks IK först innan man kan börja tänka på det.

Nu senast krävdes det förlängning och att stjärnan Jonathan Dahlén klev fram igen, men annars måste jag säga att Timrå IK har imponerat hittills. Man må ha tappat en onödig match mot AIK Hockey i kvartsfinalen, men det spelar ingen roll i slutändan.

Ser vi till slutspelet har man haft Jonathan Dahlén som sin bästa poängspelare igen, precis som i grundserien, så det verkar lovande att nyckelspelaren har bibehållit sin form.

Tuff match väntar i returen

Om vi ser till grundserien var Västerviks IK ett av å lag som gjorde det bra kontinuerligt mot Timrå IK och man vann faktiskt två av fyra möten. Det var det få andra lag som kunde matcha eftersom Timrå IK i princip var helt överlägsna.

En annan viktig detalj är att matcherna som väl slutade med vinst för Timrå IK ofta också var väldigt täta, förutom det första mötet för säsongen som slutade 3-0 till Timrå IK på hemmaplan.

Trots att Timrå IK i mina ögon är ett lag som väntas städa av den här semifinalen över hela matchserien ska man inte underskatta motståndet.

Det är inte heller så att man som Timrå IK kan hålla fullt fokus hela vägen och det är såklart bättre att slå av på takten något i en semifinal än i en framtida final. Därför räknar jag inte bort chansen till skräll här.

X (oavgjort) spela till ofantliga 4,90 gånger såsen hos Hajper.

  Rygga spelet hos hajper – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: X (oavgjort)
Odds: 4,90
Bolag: Hajper
Spelstopp: 19:00, onsdag 7 april 2021
TV: 
Stream: