15 november 2018 Grekland Finland Speltips

Speltips Finland – Kanada 6/6: VM-final

Det har äntligen blivit dags för final i årets mycket spännande VM. Kanada och Finland gör upp om guldmedaljen ikväll i en repris av finalen från det förra mästerskapet.

Det har varit ett annorlunda VM på många sätt, men kanske allra främst i Kanadas fall som överraskat två gånger om. De inledde turneringen på ett horribelt sätt rent ut sagt med tre raka förluster, däribland en 1-5 förlust mot USA som de precis slog ut ur semifinalen under lördagen. De lyckades ta sig i kragen halvvägs igenom gruppspelet, men behövde förlita sig på andra resultat i sista omgången för att ens nå slutspel.

Det var nog ingen som hade kunnat tro att de skulle öppna VM på ett så dåligt sätt och väl där var det nog väldigt få som trodde att de senare skulle spela final i samma turnering. Det råder heller ingen tvekan om att det välförtjänt. Ryssland som de mötte i kvartsfinalen var klart favorittippade i det mötet och USA som de mötte i semin har sett ut som mästerskapets bästa lag under gruppspelet. Nu återstår bara Finland i finalen.

Sedan Andrew Mangiapane anslöt till truppen så har offensiven kommit igång på riktigt och även om allt såklart inte kan krediteras till honom så har han stått för elva poäng på de sex matcher han varit med och stod för två mål nu senast mot USA. Det var nämligen offensiven de hade som mest problem med under öppningen då de bara hittade nätet en gång på sina tre öppningsmatcher och Andrew Mangiapane har verkligen varit oerhört viktig i Kanadas vändning.

Finland gör vad som krävs

Kanadas offensiv kommer verkligen att sättas på prov då de möter Finland i finalen, det finska försvarsspelet har varit bäst i turneringen såhär långt och de är ett av få lag som kan försvara en ledning och stänga en match. De spelar på ett väldigt finskt sätt och gör väldigt få misstag i matchen, det är lite av hockeyns svar på fotbollens italienska catenaccio om man vill göra den liknelsen.

Mot Tjeckien vann de stabilt med 1-0 och nu mot Tyskland tog de en tidig tvåmålsledning och höll den matchen ut. Det var förvisso nära framåt slutet att Tyskland kunde trycka in en kvittering, men Finland höll och bokade välförtjänt sin plats i finalen. Tillsammans med USA har man varit det bästa laget sett över turneringen och nu återstår bara en match från att kunna kröna sin insats med guld.

Finland har goda möjligheter att försvara sin titel och upprepa insatsen som senast gjorde dem till världsmästare då de besegrade Kanada i finalen 2019. Finland är bättre som ett kollektiv och det kommer bli svårt för Kanada att luckra upp det finska försvaret. Därmed spelar vi på att Finland tar hem guldet återigen och på ordinarie tid dessutom för 2.65 hos Betsson.

  Rygga spelet hos Betsson – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Finland vinner
Odds: 2.65
Bolag: Betsson
Spelstopp: 19:15
TV:  SVT1
Stream:  SVT Play

Jämför odds: