maj 2018 hockey vm speltips finland 2018

Speltips Finland – Lettland 30/5: Klara favoriter

Våra grannar i öst förväntas ta kontroll över grupp B då Lettland står på tur på söndag.

De regerande mästarna Finland har levt upp till förväntningarna så här långt in i turneringen och ser ut att vara det starkaste laget i grupp B än så länge. De öppnade turneringen på bästa sätt genom en 2-1 vinst mot USA som senare följdes upp av en förlust på övertid mot Kazakstan som varit turneringens stora överraskning.

De repade sig dock efter detta och har plockat upp förväntade segrar mot Norge (5-2) och Italien (3-0) sedan dess. I skrivande stund så har Finland ännu inte spelat sin match mot Tyskland som väntar under lördagskvällen där de kliver in som favoriter.

Precis som i Tre Kronors trupp så saknar Finland en del stjärnor och vissa såsom Jere Innala och Hannes Björninen har ännu inte riktigt kommit igång, men de är ett starkt kollektiv och förväntas gå långt på grund av det.

Det enda som inte riktigt gått Finlands väg hittills är målskyttet då de stannat på elva mål på fyra matcher. Det är inte dåligt men det finns definitivt mer att hämta där för finsk del. Försvaret har i alla fall varit klanderfritt i stort sett med bara fem insläppta mål såhär långt in i turneringen.

Upp till bevis för Lettland

Värdnationen inledde vad som hittills visat sig vara skrällarnas VM på ett mycket passande sätt då de vann öppningsmatchen mot Kanada med 2-0 vilket fick de flesta att sätta kaffet i halsen. De har dock inte riktigt lyckats följa upp det strålande resultatet i premiären på ett önskvärt sätt.

Trots att de ligger ganska bra till i tabellen i grupp B så är det egentligen bara en vinst mot det tandlösa Italien som kompletterar skrällen mot Kanada. I övrigt har de förlorat mot USA med 2-4 och förlorat två matcher på övertid mot både Kazakstan och nu senast Norge.

Det ska mycket till för att Lettland ska lyckas slå sig in i topp fyra i gruppen då jagande Kanada dessutom också lär bli en farlig konkurrent till slutspelsplatserna. Matcher mot Finland och Tyskland återstår och det är upp till bevis för lettisk del.

Lettland har dock spelat över förväntan och har ännu inte blivit överkörda någon gång i turneringen, alla matcher har varit väldigt jämna. Finland är klara favoriter, men ett spel på Lettland med +2,5 asian handicap för 1.72 hos Unibet känns som ett smart spel här då Finland som sagt ännu inte riktigt kommit igång med målskyttet.

  Rygga spelet hos Unibet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Lettland +2,5 asian
Odds: 1.72
Bolag: Unibet
Spelstopp: 19:15
TV:  SVT Play
Stream:  SVT Play

Jämför odds: