Speltips Norge – USA 29/5: Sista chansen

Det är många lag som imponerar i Grupp B, men vilka lag når slutspelet i Hockey-VM 2021? Norge har sista chansen mot USA.

Det är en riktigt speciell helg som nu väntar och inför de tre sista omgångarna i Hockey-VM 2021 är det uppenbart att spänningen är på helt nya nivåer.

Det här är ett scenario som vi inte blivit bortskämda med i dessa sammanhang, där man nästan alltid kunnat räkna ut på förhand vilka lag som ska spela slutspel senare i VM-turneringen och vilka som får åka hem direkt.

Men nu verkar det som att skiktningarna i hockeyvärlden är mindre och att frånvaron av tunga, tunga NHL-spelare har gjort många stora hockeynationer sämre när det är dags för VM-spel. Det är tolkningen som måste göras.

USA har med det sagt tre vinster och en förlust hittills, och med tanke på att förlusten kom mot Finland får man enda se deras inledning på mästerskapet som ganska stark.

Norge har tre förluster och en vinst, också det ganska väntat, men då det finns flera lag som underpresterar (Kanada står på samma poängskörd efter fyra spelade matcher) är det faktiskt inte omöjligt med slutspel för norrmännen. Men då är det dags att öka takten nu.

Odds på Hockey-VM 2021

Nu är det sista chansen för Norge att faktiskt blanda sig i striden om slutspelsplatserna, då en vinst mot USA skulle placera laget en poäng utanför slutspelsplatserna inför de två sista omgångarna. Det är inte omöjligt.

Däremot ska mycket falla på plats och det ska vara mycket stolpe in för Norge, men det är åtminstone en morot att ha med sig.

Det ska sägas att Norge också spelar mot Lettland innan den här matchen och vinner man där, ja, då är det faktiskt nära på riktigt. Då blir mötet med USA så mycket mer spännande.

USA ska förmodligen lösa det här och är ett av få lag som ser ut att prestera i enlighet med förväntningarna. Eller hyfsat. Man måste också gälla som stora favoriter mot Norge.

Över 5,5 mål spelas till 1,81 gånger såsen hos Betsafe. Norge bjuder upp till dans, men släpper in för många mål.

  Rygga spelet hos betsafe – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 5,5 mål
Odds: 1.81
Bolag: Betsafe
Spelstopp: 15:15, lördag 29 maj 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: