5 maj 2019 sverige finland

Speltips Sverige – Slovakien 30/5: Ödesmatch för Tre Kronor

Nu gäller det att höja sig för svensk del och en vinst mot Slovakien är ett måste om man vill nå slutspelet.

Det finns mycket att säga om Sveriges insats hittills i hockey-VM då laget inte alls levt upp till förväntningarna. Med två vinster och tre förluster i de fem inledande matcherna är man nu pressade att åtminstone plocka poäng i de båda avslutande matcherna mot Slovakien och Ryssland om man vill ha någon som helst chans på slutspel.

Tack och lov lyckades Tre Kronor plocka tre pinnar mot Storbritannien i fredags för att hålla slutspelsdrömmen vid liv åtminstone. Trots att de åkte på ett tidigt underläge med ett riktigt snöpligt baklängesmål så lyckades Tre Kronor ta tag i matchen och vända till övertygande 4-1 tillslut.

Det säger en del att man är spänd i en match som mot Storbritannien. Sveriges resultat hittills i turneringen gör att det är oerhört svårt att utläsa hur nästa match kommer att se ut. Överkörningen av Schweiz sticker ut, men man såg länge bra ut mot Tjeckien också innan den totala kollapsen i tredje perioden.

Sverige är ganska tungt favorittippade nu mot Slovakien i alla fall och det återstår att se om de kan leva upp till förväntningarna i detta skrällarnas VM.

Slovakien har överraskat

Motståndarna sitter tillsammans med Ryssland och Schweiz på nio poäng högst upp i gruppen med en match mindre spelad än Sverige dessutom då detta tips skrivs innan Slovakien – Danmark har spelats.

Slovakien var inför VM seedade femma i gruppen och har överträffat förväntningarna på laget så här långt. De öppnade med en vinst mot Belarus med 5-2 som sedan följdes upp med en knapp 2-1 seger mot Storbritannien där de hade svårt att få hål på den storspelande Ben Bowns som vaktade den brittiska kassen. Där trodde många att sviten skulle ta slut men de följde upp detta med en 3-1 vinst mot storfavoriterna Ryssland och är därmed med och tävlar i toppen av grupp A.

Precis som Sverige så har Slovakien haft ett resultat som sticker ut mot Schweiz. Sverige har förlorat sina matcher och krossat Schweiz med 7-0, Slovakien har istället vunnit sina övriga matcher och åkte på storstryk från schweizarna med 1-8. Trots de övriga fina resultaten så visade ändå matchen mot Schweiz att Slovakien är sårbara mot bra motstånd.

Det är lockande att spela på Slovakien som underdog här med tanke på hur oberäkneliga Sverige känts hittills i mästerskapet. Men trots kollapsen mot Tjeckien så får man ändå säga att Sverige har höjt sig i turneringen så ett spel mot Tre Kronor kan vara riskabelt. Istället tittar vi på målmarknaden då Sverige kommit igång med målskyttet på riktigt och spelar på över 5,5 mål i matchen för 2.00 gånger pengarna hos William Hill. Vi hoppas att Slovakiens försvarsspel håller i sig från matchen mot Schweiz.

  Rygga spelet hos William Hill – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 5,5 mål
Odds: 2.00
Bolag: William Hill
Spelstopp: 19:15
TV:  SVT
Stream:  SVTPlay

Jämför odds: