Speltips USA – Kazakstan 25/5: Underskattade

Den ogenomtänkta magkänslan skriker USA, men Kazakstan kan säkert ställa till det för amerikanerna i Hockey-VM 2021.

Det är en av de mer märkliga inledningarna på ett hockey-VM som vi någonsin har sett, med flertalet skrällar, många lag som underpresterar och matcher som inte följer någon som helst logik.

Men antalet förklaringar är många och nog beror det lite på i vilken förklaringsmodell man landar för att man ska kunna bedöma om det här är urdåligt av stornationerna, eller om det är Kazakstan och andra mindre nationer som imponerar.

Men vi kan hur som helst konstatera att coronavärlden ser annorlunda ut och det är en trend som visar sig för många lag, i många olika sporter. I fotbollens värld vinner exempelvis märkliga lag runt om i flera storligor – som Lille i Frankrike – och trenden av olikhet är tydlighet.

Vad som är viktigt att ha med sig i Hockey-VM 2021 är att många stornationer inte kan formera samma starka trupper som i vanliga fall, eftersom färre NHL-spelare är tillgängliga, och färre NHL-spelare verkar vilja spela. Restriktioner och annat ställer till det.

Det har inte minst drabbat USA, som har en aningen sämre trupp i år. Däremot har man sett ganska bra ut och har nu en förlust med uddamålet mot svårspelade Finland, samt en storvinst mot rivalen Kanada med 5-1 senast.

Odds på Hockey-VM

Kazakstan då?

På pappret känns det inte som det allra svåraste motståndet, men kom ihåg att USA har spelat två gånger mot Kazakstan i VM-sammahang sista tio åren och båda gångerna har man bara kunnat vinna med uddamålet.

Kazakstan är inget vidare roligt lag att möta och det har man visat två gånger om i den här turneringen. Båda matcherna hittills har slutat 0-0 och det är uppenbart att Kazakstan är ett lag man inte bryter ner hur som helst.

Det är kanske inte den sexigaste hockeyn, men Kazakstan kommer att ställa till det för fler lag. Man slog exempelvis Finland efter straffar senast.

Kazakstan +3 (asian handicap) spelas till 1,71 gånger såsen hos Mr Green.

  Rygga spelet hos mr green – Hämta 100 kr freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Kazakstan +3 (asian handicap)
Odds: 1,71
Bolag: Mr Green
Spelstopp: 15:15, tisdag 25 maj 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: