17 FEBRUARI 2018 USA Ryssland OAR speltips OS

Speltips USA – Lettland 27/5: Tätt igen

Det är täta matcher som är grejen med Hockey-VM 2021 och torsdagen den 27 maj 2021 kan samma sak vänta mellan USA och Lettland.

På pappret är det självklart att man håller Lettland som den stora underdogen inför ett möte med USA, ett landslag som trots allt är en klassisk hockeynation med ett par hundra miljoner invånare, mot ett litet land från Baltikum.

Men det är andra tider nu och det har duggat skrällar tätt i den här turneringen än så länge, varpå spelbolagen har jämnat ut oddsen en aning inför mötet mellan USA och Lettland.

Lettland har står på två vinster och en förlängningsförlust, efter straffar rent av, mot Kazakstan. Lika mycket som det var en missräkning var det en fjäder i hatten att letterna lyckades vinna mot Kanada i premiären.

Av allt att döma är Lettland nu på väg att gå till slutspel, men man vill positionera sig på ett bra sätt för att placera sig okej inför det här slutspelet. Det gör att man kommer in till mötet med USA med höga förväntningar.

Tänk på att Lettland har kvar att spela mot både Finland och Tyskland, två svåra motståndare i slutet av gruppspelet. Däremot bör Lettland kunna vinna mot Norge i nästa omgång.

Rekar i Hockey-VM 2021

USA förlorade med uddamålet mot Finland i premiären, men har efter det rest sig med två raka vinster, dels mot Kanada med 5-1 och dels mot svårspelade Kazakstan med 3-0.

Det är kanske inte en vansinnig prestationsrunda man har dukat upp hittills, men jag tycker att USA visat prov på en stabilitet som gör att man rimligen måste gälla som favoriter mot Lettland.

Personligen tror jag inte att man ska stirra sig blind på Lettlands vinst mot Kanada, även om den var imponerande i sig. Dels är Kanada ett riktigt dåligt landslag den här gången, och dels var det premiär. Den typen av skrällar kan ske.

Men en till skräll här? Nej, det tror jag inte att Lettland mäktar med.

USA vinner (ordinarie tid) spelas till 1,40 gånger såsen hos CampoBet.

  Rygga spelet hos campobet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: USA vinner (ordinarie tid)
Odds: 1,40
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 15:15, torsdag 27 maj 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: