Speltips USA – Tyskland 6/6: Bronsmatch

Söndagen inleds med bronsmatchen som förrätt där USA och Tyskland gör upp om en medalj i årets VM.

Som bekant så var det bara lag från grupp B som lyckades ta sig förbi kvartsfinalerna och således bjuder både bronsmatch och final på ett par returmöten från gruppspelet, vilket gör att vi har lite mer att gå på än vanligtvis i ett VM-slutspel.

USA som sett ut som VM:s starkaste lag under flera perioder fick se sig besegrade av sina nordliga grannar under lördagen. Kanada kunde boka sin finalplats efter att ha vunnit med 4-2 och Andrew Mangiapane såg till att amerikanerna åkte på sin andra förlust i hela turneringen.

I gruppen förlorade de bara öppningsmatchen mot Finland och spelade bra även då och totalt sett har de endast förlorat mot just de två lagen som nått final. I gruppen gav de Kanada stryk med 5-1 så det måste kännas surt att de inte kunde vinna mot sina eviga rivaler när det väl gällde.

USA toppade grupp B och har sett över hela VM sett ut som det starkaste laget tillsammans med Finland och man är klara favoriter inför bronsmatchen mot Tyskland här som inte riktigt hållit samma nivå som resten av semifinalisterna.

Numret för stort för Tyskland

Tyskland inledde VM med tre raka segrar men detta följdes upp av tre raka förluster vilket tog ner dem på jorden lite igen. De har förlorat mot både Finland och USA i gruppen och tippade att förlora även här.

Grupp B var kaotisk in i det sista på grund av Kanadas inledning på VM och upphämtning under den senare halvan, Tyskland höll tvärtom på att slarva bort sin perfekta öppning på mästerskapet och det dröjde först till den sista omgången innan de kunde säkra en slutspelsplats efter att ha besegrat Lettland.

Efter att ha besegrat Schweiz i övertid i kvartsfinalen fick de senare möta Finland i semifinalen där de inte räckte till. Finland tog tidigt ledningen och Tyskland jagade en kvittering genom hela matchen, de kom nära framåt slutet, men Finland var det lag som kontrollerade matchen.

USA lär likt Finland vara numret för stort för detta Tyskland som främst har spelare från den inhemska ligan. I gruppspelet blev det 2-0 till amerikanerna och troligtvis kommer det att upprepas. Bronsmatcher tenderar dessutom att vara lite öppnare matcher med fart och fläkt och lagen spelar sällan så försiktigt som i en final där det är mycket på spel. Därmed kryddar vi spelet på USA med att spela på att amerikanerna vinner och att det blir över fem mål för 2.38 hos Unibet.

  Rygga spelet hos Unibet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: USA och över 5 mål
Odds: 2.38
Bolag: Unibet
Spelstopp: 14:15
TV:  SVT1
Stream:  SVT Play

Jämför odds: