Speltips Arizona – Edmonton 22/10: Toppen mot botten

Oskar Jörnevik Publicerat: 22 October 2021

Natten till fredag den 22 oktober 2021 tar bottenlaget Arizona emot fullpoängaren Edmonton. Jag räknar med stort puckinnehav för gästerna.

Arizona - Edmonton

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

För Arizonas del har säsongen inte startat på något vidare sätt. Efter tre spelade matcher står Arizona noterade för en ynka inspelad pinne. Spelet har inte varit bra alls, har släppt in hela 17 mål på tre spelade matcher och det håller inte i längden.

Edmonton har startat säsongen helt tvärtom och har tre raka segrar och ser mycket bra ut för stunden. Gör väldigt mycket mål, men det är inte så konstigt när man har världens bästa hockeyspelare i Connor McDavid i laget. Avslutade även försäsongen med fyra raka segrar, kan Edmonton gå hela vägen i år? Svaret är ja, man har alla lagdelar för att lyckas i år.

Arizonas boxplay är under all kritik, 42.9% är makalöst dåligt, det som är bra för Arizona är att man inte plockar så många utvisningar. Powerplayet är visserligen något bättre, där ligger Arizona på 20%, mål vart femte powerplay, okej siffror men inget mer. Nej, det är inte mycket som stämmer inledningsvis för Arizona, men det har visserligen bara gått tre omgångar.

Edmonton har bra special teams, har ett av ligans bästa powerplay på över 40% samt ett boxplay på 80%. Edmonton har bra siffror på tekningar, skott på mål, gjorda mål etc. Dock får Edmonton emot sig 40 skott på mål i snitt per match, det är mest i hela NHL.

PROVA BETSSON – FÅ 100 KRONOR BONUS! Det populära spelbolaget Betsson är kända för sina höga odds, boostade oddsmarknader och roliga tävlingar. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos betsson!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Firma McDavid/Draisaitl levererar återigen!

Arizona har på pappret inget lag som skrämmer, visst man har ett par skickliga herrar i Phil Kessel, Clayton Keller och Andrew Ladd i offensiven och fått in Shayne Gostisbehere istället för Oliver Ekman Larsson. Enligt mig har Arizona lite för svag backsida, Varför? Jo, ingen i back uppsättningen mäter över 1.90 och det är sällsynt, killar som Anton Strålman, Victor Söderström och Shayne Gostisbehe är skickliga hockeyspelare men kan bli en aning tunna i sarghörnen. Har även en av NHLs svagaste målvaktssida i Karel Vejmelka och Carter Hutton.

Som jag skrev innan så har Edmonton alla lagdelar för att lyckas knipa Stanley Cup i år. Defensiven är bra, Nurse, Ceci, Keith, Barrie är fyra toppbackar. Framåt så finns det massor av kvalite, där Connor McDavid enligt mig är världens bästa hockeyspelare för tillfället. Connor McDavid och Leon Draisatl står båda noterade på åtta pinnar efter tre spelade matcher. Herrar som Puljujärvi, Nugent-Hopkins och Kyle Turris håller hög nivå. Spetsen och bredden finns hos gästerna och det kan man gå långt på.
Arizona har Alex Galchenyuk och Kyle Capobianco på skadelistan och kommer troligtvis inte hinna bli klara tills matchen. På Edmontons skadelista finns sen tidigare Oscar Klefblom som varit borta ett längre tag samt målvakterna Mike Smith och Alex Stalock.

Edmonton är bättre än Arizona på alla lagdelar för tillfället. När Betsson är generösa och pröjsar 1.94 på raka tvåan tackar jag och tar emot, enligt mig ett par enheter för högt. Visst, alla kan slå alla i NHL, men inte här. Arizona har för svagt lag för att kunna stoppa Edmontons otroligt fina offensiv.

  Rygga spelet hos betsson – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Edmonton
Odds: 1.94
Bolag: Betsson
Spelstopp: 04.00, fredag 22 oktober 2021
TV:  viasathockey logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: