Chicago Blackhawks

Speltips Chicago Blackhawks – Pittsburgh Penguins 10/11: Bottenmatch!

Onsdagen den 10 november 2021 ska Chicago ta emot Pittsburgh, en match där båda lagen har spelat dåligt under inledningen av säsongen.

Chicago har gått sämre under en längre period det gjorde att ledningen sparkade Jeremy Colliton, och det gav effekt direkt. Chicago vann direkt med 2-1 mot Nashville och såg riktigt bra ut faktiskt. Chicago har fyra raka säsonger där man inte ens varit topp 20 i NHL. Har som sagt startat denna säsong på ett mardrömslikt sätt och endast spelat till sig sex pinnar på 13 spelade matcher. Chicago måste bli bättre defensivt om pengar ska börja trilla in, det är bara Arizona som släppt in fler mål än vad Chicago gjort.

Pittsburgh går även dom ganska risigt, har fyra torsk på sina fem senaste matcher. Mycket tack vare att Malkin och Crosby har varit out under hela säsongen, eller Crosby har noterats för en fight. Pittsburgh har en magisk svit när det kommer till slutspel, i dom 15 senaste säsongerna har laget tagit sig till slutspel. Pittsburgh ligger för tillfället sist i sin konferens och det måste ske något positivt om det ska bli ett 16 e raka slutspel.

Chicago trots sin risiga start har ganska bra siffror när det kommer till special teams. Powerplay spelet ligger på knappt 21% vilket är helt okej siffror, och ett boxplay spel som ligger på godkända 88%. Problemet för Chicago är målskyttet, man gör dryga två mål per match och även där är det endast Arizona som är sämre. Pittsburgh har bedrövliga siffror i powerplay, endast 8%. Boxplay spelet är mycket bra, faktiskt det bästa i hela NHL med en siffra över 90%.

PROVA COMEON – FÅ 100 KRONOR BONUS! ComeOn är starka på marknader som andra inte tar på lika stort allvar. Gillar du höga odds när du spelar? Då är ComeOn något för dig. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos comeon!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Viktig match!

Chicagos bästa spelare är Patrick Kane och det är också han som leder den interna poängligan. Spelare som Jonathan Toews, Philipp Kurashev och Dylan Strome står noterade för noll mål än så länge, det är spelare som måste ta mer ansvar. Seth Jones har gjort det mycket på från sin backplats, 11 assist så här långt. Erik Gustafsson är en bra NHL-spelare han har dock endast gjort fyra assist på 12 matcher. Har två bra målvakter på pappret men ingen av Lankinen eller Fleury står noterade för över 90%.

Pittsburgh har som sagt båda Malkin och Crosby out till matchen. Det är Pittsburgh i särklass bästa spelare och det gör att offensiven blir lidande. Poängantalet är verkligen utspritt i gästernas lag och det är tio spelare som stått för 5+ poäng. Guentzel, Kapanen, Heinen och Rodriguez har faktiskt tagit sitt ansvar. Kris Letang har på sina sex matcher noterats för sex poäng, en av NHLs absolut bästa backar. Tyvärr för Pittsburghs del är två ordinarie backar på skadelistan. Tristan Jarry är lagets första keeper och står noterad för en bra procent.

En match där 1X2 linan verkligen är svår att gissa. Jag väljer istället att sikta in mig på överspelet, 5.5 mål. Det är två lag som har problem i defensiven, framförallt hemmalaget. Pittsburgh är det laget i NHL som spelar mest matcher som innehåller över 5.5 mål, 7/10 matcher så här långt. Chicago har spelat 13 matcher och åtta av dom har gått över linan. Troligtvis kommer det här bli ett målkalas, många i Chicago vill visa nya tränaren att man förtjänar en plats. Lycka till!

  Rygga spelet hos comeon – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 5.5 mål
Odds: 1.80
Bolag: ComeOn
Spelstopp: 02.30, onsdag 10 november 2021
TV:  [viasatlive]
Stream: 

Jämför odds: