23 oktober 2018 detroit red wings speltips nhl carolina hurricanes

Speltips Florida Panthers – Detroit Red Wings 2/4: Klasskillnad

Florida Panthers har fyra vinster på sex försök mot Detroit Red Wings, men skillnaden mellan lagen i NHL är betydligt större än så.

Minst sagt suspekta tider råder i NHL, åtminstone för den som är lite mer konservativt lagd som en annan. Med tanke på att corona fortfarande har ett tätt grepp på hela världen i allmänhet och Nordamerika i synnerhet har man behövt stuva om säsongen ordentligt.

Det upplägg som man använder sig av den här säsongen blir därmed inte samma som tidigare säsonger och det måste man ha i åtanke. Det gör inte minst att lagen spelar mot varandra på ett intensivt sätt som inte går att jämföra med andra år.

Som natten till onsdagen när Florida Panthers och Detroit Red Wings spelade mot varandra för sjätte gången – bara det här året och bara den här säsongen. Fyra gånger har Florida Panthers vunnit och 4-1 senast vittnar också om att man är ett bättre lag.

Om man inte är övertygad om detta faktum är det egentligen bara att kolla på tabellen där Florida Panthers är överlägsna Detroit Red Wings, med 50 poäng, att jämföra med motståndets pluttiga 28 poäng.

Det gör att man inte kan göra annat än att hålla Florida Panthers som klar favorit även inför mötet natten till fredag svensk tid.

Florida Panthers sätter tonen direkt

En sak som är lite försvårande för Florida Panthers är att man har både Patric Hörnqvist och Alexander Ekblad borta ett bra tag, och risken i det senare fallet är att den benskadade Ekblad inte kan spela på hela säsongen. Det är åtminstone vad man har rapporterat från Florida Panthers håll.

Dessutom har Florida Panthers sina två offensiva spelare Duclair och Barkov borta tillfälligt, men båda skulle kunna vara redo inför den här matchen. Å andra sidan vann Florida Panthers enkelt utan båda spelarna i nattens möte med Red Wings.

Detroit Red Wings å sin sida har spelare som Bertuzzi, Bernier och Bobby Ryan borta med skador. Det är ett par tunga tapp, om än inte särskilt många.

I mina ögon är Detroit Red Wings inte ett tillräckligt bra lag för att kunna utmana Florida Panthers i den här matchen.

Florida Panthers vinner (ordinarie tid) spelas till 1,75 gånger smeten hos Mr Green.

  Rygga spelet hos mr green – Hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Florida Panthers vinner (ordinarie tid)
Odds: 1,75
Bolag: Mr Green
Spelstopp: 01:00, fredag 2 april 2021
TV: 
Stream: