montreal canadiens

Speltips Montreal Canadiens – Ottawa Senators 5/2: Klasskillnad

NHL fortsätter med massvis av matcher natten till fredagen den 5 februari 2021. Montreal Canadiens spelar bland annat mot Ottawa Senators.

Det är såklart fortfarande lite väl tidigt på säsongen för att dra några stora växlar, men man kan konstatera att det är stor klasskillnad, åtminstone just nu, mellan lagen Montreal Canadiens och Ottawa Senators i NHL.

Montreal Canadiens har på sina tio matcher spelat in 16 poäng och toppar därmed inte bara sin division, utan hela ligan. Det finns en drös andra lag som har samma poäng, eller i närheten av samma, men det är ändå en stark start vi har att göra med.

Det mesta pekar med andra ord på att Montreal Canadiens blir en kandidat att hålla reda på, inte minst mot bakgrund av att säsongen är så speciell med få spelade matcher under grundserien.

Montreal Canadiens har också +17 i målskillnad på sina 10 spelade matcher, ett synnerligen gott facit, som inget annat lag är i närheten av att kunna matcha.

Det lag som allra minst kan matcha det heter faktiskt Ottawa Senators, och står på andra sidan isen när Montreal Canadiens tar sig an nattens hemmamatch. -24 i målskillnad och fantastiskt usla tre poäng på tio omgångar är ett facit som verkligen bevisar hur dåliga Senators är just nu.

Ottawa Senators har, som om det här inte vore nog, nu sju raka förluster i NHL. Sex av matcherna må ha spelats på bortaplan, men det är ändå ett svindlande uselt facit som inget annat lag är i närheten av. Närmaste lag har två raka förluster.

Speltips NHL

För snart två veckor sedan åkte forwarden Joel Armia på en tuff tackling som gav en hjärnskakning och han har inte kunnat spela sedan dess. Montreal Canadiens har däremot inga andra skador eller avstängningar att förhålla sig till inför den här matchen, och kan med andra formera ett sylvasst och starkt lag.

Faktum är att inte heller Ottawa Senators har särskilt många tapp inför den här omgången, och att det nu bara ser ut att vara Christian Wolanin som är borta ett tag med sin skada.

Men med tanke på hur svaga resultat det här laget gör hade det kanske varit betryggande att kunna skylla det på skadorna. Men de tär alldeles för enkelt. Ottawa Senators är helt enkelt ur slag fullkomligt och kommer att gälla som klar underdog här.

Montreal Canadiens vinner spelas rakt till 1,53 gånger såsen hos Betway.

  Rygga spelet hos betway – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Montreal Canadiens vinner (ordinarie tid)
Odds: 1,53
Bolag: Betway
Spelstopp: 01:00, fredag 5 februari 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: