28 april 2018 Tampa Bay Lightning Boston Bruins slutspel speltips NHL

Speltips Tampa Bay Lightning – Chicago Blackhawks 16/1

NHL fortsätter natten till lördagen den 16 januari 2021 med tungviktsmötet mellan Tampa Bay Lightning och Chicago Blackhawks.

Två av hela NHL:s mest klassiska klubbar gör nu upp i det som blir lagens andra match den här säsongen. Det är också två lag som spelade mot varandra så sent som just i den premiären. För andra gången inom loppet av två dygn är det alltså dags att mäta sina krafter.

Tampa Bay Lightning gick segrande ur striden första gången och vann då med 5-1 efter en vansinnigt stark start. Det kändes som att gästerna inte riktigt kom upp i nivå den gången och kanske har man fortfarande det tungt efter förra årets slutspelsmisär? Då föll man mot Vegas Golden Knights i slutspelsfasen.

En roligare säsong var det utan tvekan för Tampa Bay Lightning, som blev mästare efter att ha vunnit komfortabelt mot Dallas Stars i den sista finalmatchen.

Det stormade en del kring laget under avslutningen på säsongen, men man kunde ändå gå segrande ur den slutspelsstriden och stå där som mästare igen. Det hade man längtat efter under lång tid.

Nu har Tampa Bay Lightning ett klart psykologiskt övertag på Chicago Blackhawks efter premiärvinsten, men det återstår att se hur gästerna kan tackla det här. Går det att studsa tillbaka igen?

Givet målspel

Det här kommer att bli en lite udda säsong i NHL och många menar på att det som varit tydliga bettingmönster och lärdomar tidigare inte går att applicera på samma sätt den här säsongen. Det är ett resonemang som jag köper rakt av.

Nu kommer lagen att spela i tre nya divisioner och främst spela matcher som är lite mer i närområdet, om det ens är en term som fungerar att slänga med i Nordamerika. Men det blir inte samma klassiska motståndare som ett vanligt år, och det blir inte samma klassiska upplägg.

En skillnad är också att lagen spelar mer mot samma lag efter varandra, för att undvika onödiga resor. Det gör också att det blir ett visst slutspelsaktigt tänk redan i grundserien, med att nöta ner samma lag match efter match.

Så hur reagerar spelarna på det? Just den här gången tror jag att Chicago Blackhawks kommer ut och gör en betydligt starkare insats när man får sitt andra försök mot Tampa Bay Lightning. Jag har svårt att se hur bortalaget inte ska kunna göra fler mål den här gången.

Trenden är också tydlig med en hel del överspel under inledningen på säsongen.

Över 6,5 mål (inklusive övertid) spelas till 1,80 gånger smeten hos Betfair.

  Rygga spelet hos Betfair – Hämta 100 kronor riskfritt!

Speltips:

Speltips: Över 6,5 mål (inklusive övertid)
Odds: 1,80
Bolag: Betfair
Spelstopp: 01:00, lördag 16 januari 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: