17 april 2019 colombus blue jackets tampa bay lightning speltips rekar nhl

Speltips Tampa Bay Lightning – NY Islanders 26/6: Game 7

New York Islanders var nere för räkning men lyckades tvinga fram en avgörande sjunde match mot Tampa Bay Lightning i semifinalen av Stanley Cup. Match 7 av den här serien spelas natten till lördag den 26 juni svensk tid.

Efter Tampa Bay Lightnings 8-0-utskåpning i den femte matchen av den här serien i NHL:s Stanley Cup-slutspel hade nog de flesta räknat med att allt skulle avgöras i match sex.

Men New York Islanders ville annorlunda och moralen i att kunna resa sig efter en sådan storförlust och sedan vinna med 3-2 efter förlängningsspel är sannerligen imponerande. Därtill gjorde man det genom att vända ett 0-2-underläge.

Att de regerande mästarna Tampa Bay Lightning, i någon mening, mentalt redan var i finalen vid 2-0-ledning och en 8-0-seger i ryggen är väl inget vågat antagande. Hursomhelst gav man Islanders ett lillfinger och de käkade upp hela handen.

Är det något man lärt sig om detta New York Islanders den här säsongen så är det att man aldrig bör underskatta dem. Den läxan bör Tamba Bay ha lärt sig nu.

På skadelistan hos Tampa Bay finns Erik Cernak och Nikita Kucherov. Hos Islanders saknas sannolikt Michael Dal Colle, Johnny Boychuk och Anders Lee.

Ett mer påslaget Tampa Bay

Viktor Hedmans Tampa Bay Lightning har som regerande mästare svarat för en stark bedrift att återigen vara så här nära en ny final. Att bibehålla den motivationen och drivkraften efter att ha vunnit året innan är det få lag som mäktar med om vi ser till de senaste säsongerna.

Den här semifinalserien har från början varit jämn där endast 8-0-segern i match fem sticker ut i den bemärkelsen. Islanders inledde med att vinna den första matchen på bortais men sedan dess har Tampa Bay vunnit sina resterande två hemmamatcher.

Nu har Tampa Bay återigen fördelen av att få vända hem till Amalie Arena i Tampa för den avgörande ”game 7”. Här vann man senast med 8-0 och på så vis har man ett mentalt övertag.

Det faktum att de flesta redan skrivit in Tampa som finalklara men att NY Islanders vände och vann gör att man, å andra sidan, kan argumentera för att det är de som har momentum.

Hur det än är med den saken så håller nog de flesta objektiva betraktare med om att Tampa Bay Lightning är det något bättre laget med en högre högstanivå än vad New York Islanders har i sig.

Någon form av underskattning kan ha räddat Islanders senast men den fördelen lär man inte kunna utnyttja här. Vi lär få se ett väldigt fokuserat hemmalag som byggt upp en stark vinnarkultur och jag tror att man kommer att visa att man är det bättre laget till slut.

New York Islanders har bevisat att man aldrig kan räkna ut dem – men här tror jag inte att Tampa Bay kommer att ge dem någonting.

Spelet blir således att Tampa Bay Lightning vinner den här matchen under ordinarie tid till fina 2.04 gånger pengarna hos No Account Bet.

  Rygga spelet hos no account bet – Hämta 100 kr bonus omsättningsfritt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Tampa Bay Lightning vinner
Odds: 2.04
Bolag: No Account Bet
Spelstopp: 02:00, lördagen den 26 juni 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: