28 februari 2019 brynäs kellefteå speltips shl

Speltips Brynäs – Färjestad 1/4: Avgörandet

Allt kan komma att avgöras torsdagen den 1 april 2021 när Brynäs och Färjestad gör upp om otroligt viktiga poäng i SHL.

Brynäs - Färjestad

SHL
till bet365!
Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Som det ser ut nu kommer Färjestad att sluta på åttondeplatsen i SHL-tabellen, även om man på ett teoretiskt plan har chansen att nå sjundeplatsen och ta sig förbi antagonisten Frölunda.

Det är en svag säsong som laget står för, inte minst i ett historiskt perspektiv, och prestationerna gör gällande att man kanske inte riktigt kan räkna Färjestad som en kandidat till SM-guldet.

Å andra sidan är det en minst sagt speciell säsong som utspelar sig framför våra ögon och det vore konstigt om man inte såg det som ett öppet race inför avgörandet. Ett par lag i toppen, Växjö Lakers, Lekands IF och Rögle BK då framför allt, har gjort starka säsonger och får iklä sig rollen som favoriter, men det finns flertalet outsiders och ett sånt här år blir jag inte förvånad om något lag i åttondelsfinal tar sig väldigt långt i slutspelet.

Med det sagt har Färjestad tre matcher kvar att spela innan vi stänger igen grundserien, varav det första spelas redan på onsdagen när det här speltipset skrivs. Tänk på att både Brynäs och Färjestad spelar på onsdagskvällen – medan det här speltipset är skrivet redan innan det.

Och vad spelar det för roll?

Jo, det kan spela en del roll. Dels är det såklart en skadesituation som kan uppstå i båda lagen och det är alltid en faktor inför matcherna.

Men allra mest avgörande är det för Brynäs, som nu ligger på nästjumboplatsen, men som bara har tre poäng upp till säker mark. Det man behöver göra är att ta minst fyra poäng mer än vad IK Oskarshamn gör nu på slutet. Då har Brynäs tre matcher att gå på, medan IK Oskarshamn bara har en.

Mer desperation i Brynäs

På onsdagskvällen spelar Brynäs IF hemma mot Växjö Lakers och det blir ingen lätt match med tanke på att gästerna går för att vinna serien – och dessutom har visat fin form sista veckorna. Men man ska samtidigt inte räkna bort chanserna till poäng.

Det är viktigt att Patrik Berglund, som gjort 13 mål hittills, hittat formen i offensiven och att Jaedon Descheneau, som med sina 31 poäng är den som bidrar mest, också han har en bra dag.

Men frågan är om inte matchen mot Färjestad är där man verkligen kan ta poäng. Med tanke på att IK Oskarshamn inte spelar förrän i helgen har Brynäs chansen att gå förbi redan innan det.

Faktum är att Brynäs, i skrivande stund, har tre vinster på sina fyra senaste matcher och att det kan tala för att man trots allt klarar det här. Färjestad har i för sig också en stark trend.

X (oavgjort) spelas till 4,35 gånger såsen hos bet365. Det är ett spel som ligger nära till hands när det står så oerhört mycket på spel.

  Rygga spelet hos bet365 – Hämta 1250 spelkrediter!

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Speltips:

Speltips: X (oavgjort)
Odds: 4,35
Bolag: bet365
Spelstopp: 18:00, torsdag 1 april 2021
TV: 
Stream: