Speltips Brynäs – HV71 20/3: Ångestmöte

Det finns en chans att undvika nedflyttning för både Brynäs och HV71, men det är desperation som råder den 20 mars 2021.

Det går inte att säga att det återstår ett visst antal matcher den här säsongen i SHL, åtminstone inte en generell siffror som är applicerbar på alla lag. Det är nämligen en tabell som haltar något extremt och som gör det svårt att dra slutsatser.

Men ett par saker vet vi och det är att de två lag som slutar längst ner i tabellen kommer att möta varandra i en direkt avgörande matchserie. Det lag som vinner matchserien får stanna kvar, medan förlorarna ramlar ner till HockeyAllsvenskan.

Det är alltså ett nytt upplägg som råder inför den här säsongen och det ställer andra krav på lagen.

Brynäs har suttit i ett prekärt läge hela säsongen, men med fyr amatcher kvar att spela har man samma poäng (men sämre målskillnad) än IK Oskarshamn över strecket. Man är också fyra poäng bakom Linköping men med en match mindre spelad.

Mycket kan alltså hända, men det är dessa fyra lag som kommer att göra upp om det hela vägen in i mål.

Brynäs är favoriter

Alla matcher ger såklart tre poäng, men det är som att matcherna i det här skedet av matchen väger lite tyngre även poängmässigt. Det är som att en seger här kan vara skillnaden på att nästa år spela SHL-slutspel och kanske inte ens få behålla stommen i spelartruppen om man ramlar ur. Extremt viktiga veckor som väntar.

Brynäs studsade tillbaka med två fina vinster förra veckan, dels hemma mot Frölunda och dels hemma mot Örebro Hockey. Men senast föll man igenom mot Djurgården och släppte därmed kommandot igen.

Faktum är att Brynäs så sent som för en månad sedan hemmaslog HV71 med 2-1, då efter förlängning. Det gör att man har ett lite psykologiskt övertag.

HV71 har bara förlorat matcher efter det, även om man flera gånger har varit nära att ta poäng mot på pappret starkare lag. Men det stämmer inte riktigt för laget just nu.

Under 5,5 mål spelas till 1,70 gånger såsen hos William Hill. Här ska det inte tas några onödiga risker.

  Rygga spelet hos william hill – Hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 5,5 mål
Odds: 1,70
Bolag: William Hill
Spelstopp: 15:15, lördag 20 mars 2021
TV: 
Stream: