Speltips Brynäs – HV71 6/4: Ångest

Vilka ska få stanna kvar i SHL inför nästa säsong? Brynäs och HV71 gör upp tisdagen den 6 april 2021. Vi rekar med odds.

Brynäs IF - HV71

SHL
till bet365!
Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Det har varit ett par stökiga dagar kring den klassiska klubben Brynäs IF, som man minst sagt kan påstå inte sköts på det allra mest professionella sättet i dessa dystra tider. Efter en horribel säsong resultatmässigt har man nu tappat både sina tränare och sin sportchef inför avgörandet.

Det hela började med att Sportbladet avslöjade att tränarduon Peter Andersson och Viktor Stråhle inte var önskvärda längre, och att båda skulle få sparken inför kvalspelet mot HV71. Men det hade man inte meddelat tränarduon i fråga, utan dessa fick höra det i Aftonbladet.

På studs valde sedan sportchefen att avgå, för att han väl insåg att det här bara var pinsamt. Nu har klubbdirektören Michael Campese försökt släta över det hela, men klart är i alla fall att det är kaos i och kring klubben.

Josef Boumendienne och Nils Ekman tar nu över som huvudtränare respektive assisterande inför kvalspelet. Det i sig är nog ett bra beslut, men frågan är om de tinte borde ha kommit tidigare? Nu får tränarna sätta sig in i laget och spelarna på bara några få timmar och dagar innan det är skarpt läge.

I potten ligger trots allt en viktig plats till SHL nästa säsong. I matchserien över sju matcher mot HV71 är det precis det som vinnaren kommer att få.

Ångest i första mötet

HV71 slutade jumbo i den totala SHL-tabellen och var egentligen aldrig nära att kunna undvika jumboplatsen och kvalspelet. Det är helt enkelt ett lag och en klubb som har tagit steg i fel riktning under hela den här säsongen.

Men man kan tänka sig att det ger lite välbehövlig energi till laget när man ser det kaos som har uppstått i motståndarna Brynäs inför den här kvalserien.

HV71 har också vunnit två av fyra matcher mot Brynäs den här säsongen och på det sättet är statistiken helt jämn inför avgörandet.

Nu är frågan vad vi får se för tillställning i den första matchen. Inget av lagen har vidare bra form, men vad vi kan tänka oss är att hemmalaget Brynäs går väldigt tillbaka till grunderna med en ny tränarkonstellation. Här vill man trycka på organisation och hårt arbete i defensiven.

Med tanke på att det inte heller är två särskilt starka offensiva lag känns det som ett rimligt antagande med en ganska försiktig match rent målmässigt.

Under 5,5 mål spelas till 1,60 gånger såsen hos bet365.

  Rygga spelet hos bet365 – Hämta 1250 spelkrediter!

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Speltips:

Speltips: Under 5,5 mål
Odds: 1,60
Bolag: bet365
Spelstopp: 19:30, tisdag 6 april 2021
TV: 
Stream: