28 februari 2019 brynäs kellefteå speltips shl

Speltips Brynäs – Örebro 16/3: Målspel

Brynäs har förhoppningar om att slippa kvalspelet för att stanna kvar i SHL, men måste avsluta säsongen starkt. Nu väntar Örebro Hockey.

Det absolut viktigaste för lagen på den nedre halvan är att undvika någon av de två bottenpositionerna i tabellen, eftersom lagen som slutar sist och näst sist kommer att behöva spela ett kvalspel för att stanna kvar i SHL.

Det blir vinnaren i den här matchserien, som spelas över sju matcher i slutet av säsongen, som ramlar ner i HockeyAllsvenskan till nästa säsong, medan vinnaren kommer att säkra nytt kontrakt och få vara kvar minst ett år till.

Det är alltså enormt mycket som står på spel.

Inför avslutningen på säsongen är det fyra lag som har en reell chans att ramla ur, eller kanske fem om vi räknar med Malmö Redhawks. Men skåningarna har fått styr på säsongen och har, då man bara spelat 44 matcher hittills, den stora fördelen av att kunna plocka in fler poäng. Det är också så att man med 61 poäng har hela nio poäng till godo på Brynäs.

Brynäs, HV71, IK Oskarshamn och Linköping är lagen som jag tror gör upp om det hela vägen in. Det gäller nu att avsluta på bästa sätt.

Brynäs har saken i egna händer

Samtidigt är det som så att alla lag i princip har det i egna händer och med en stark avslutning kan se till att man förnyar det egna SHL-kontraktet innan säsongen är över, snarare än att bjuda in ett ovisst kvalspel.

Brynäs vann tungt senast mot Frölunda och avslutade en veckor lång trend med förlustmatcher. Nu är man nära att gå upp på säker mark, men har tre poäng upp till IK Oskarshamn när båda lagen har sex matcher kvar att spela.

Örebro Hockey går däremot urstarkt och kommer med stor säkerhet att gå direkt till kvartsfinal. Det är ett lag som har en stark säsong bakom sig, men som i perioder släpper in för många mål, precis som att spelet på bortaplan inte heller är tillräckligt bra.

Efter tre väldigt avslagna matcher tror jag att det blir mer åka av i den här matchen.

Över 5,5 mål spelas till 2,00 gånger såsen hos William Hill.

  Rygga spelet hos william hill – Hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 5,5 mål
Odds: 2,00
Bolag: William Hill
Spelstopp: 18:00, tisdag 16 mars 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: