28 februari 2019 brynäs kellefteå speltips shl

Speltips Brynäs – Oskarshamn 21/1: Målfest

Brynäs IF och IK Oskarshamn bör kunna bjuda upp till ordentlig dans i SHL torsdagen den 21 januari 2021.

Med en handfull matcher på schemat denna SHL-torsdag är det inte helt enkelt att veta vilken av tillställningarna som ska bli huvuddramat, men för egen del hittar vi fint spelvärde i mötet mellan Brynäs IF och IK Oskarshamn i Gävle.

Det här är två lag som av lite olika anledningar är i stort behov av poäng för närvarande. IK Oskarshamn har startat säsongen lovande, men har samtidigt inte mer än fem poäng ner till jumboplatsen i den jämna tabellen.

Ett par förluster på rad för IK Oskarshamn kommer att göra att man tappar den slutspelsplats som man nu ligger på och det känns som att ett mer orutinerat lag, och en mindre prövad klubb som IK Oskarshamn, kommer att få det allt tuffare under vårsäsongen.

I Brynäs IF har man fortfarande en handfull färre matcher spelade än konkurrenterna, men för att det ska vara en fördel behöver man vinna sina matcher och ta ikapp avståndet uppåt. En vinst mot IK Oskarshamn gör att Brynäs IF går förbi i tabellen.

Båda lagen vill vinna

Min absoluta övertygelse är att det här är en match som båda lagen vill vinna och som båda lagen känner att man faktiskt har en reell chans att ta tre poäng i. Det i sig brukar innebära väldigt öppna och härliga matcher.

IK Oskarshamn har också ett bra slagläge efter att ha vunnit, med 2-5 och 6-1, de två första matcherna mot Brynäs IF den här säsongen. Det är alltså bevisat att IK Oskarshamn vet hur man ska göra för att slå Gävlelaget, även i Gävle.

IK Oskarshamn föll igenom senast mot Linköping och just antalet insläppta mål, främst på bortaplan, är ett problem för laget.

Därför kommer jag att blicka mot målmarknaden här. Över 5,5 mål spelas till 1,86 gånger såsen hos Betsafe. Det spelet har alltså suttit båda gångerna lagen har spelat mot varandra den här säsongen och en hel del talar för att det blir den typen av matchbild som talar för målkalas igen.

  Rygga spelet hos betsafe – Hämta 100 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Över 5,5 mål
Odds: 1,86
Bolag: Betsafe
Spelstopp: 19:00, torsdag 21 januari 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: