Speltips Djurgården – Brynäs 18/3: Tätt möte

Formen är inte sprudlande i Djurgården, som nu möter ett desperat Brynäs som har hittat ett sätt att vinna hockeymatcher på. Vi rekar i SHL.

Som det smäller runt om i hela det svenska hockeysystemet just nu, med intensiva matcher i HockeyAllsvenskans slutspelsfas och avslutningen på grundserien i SHL. Planeringen gör gällande att man egentligen skulle varit i princip klara nu, men så har inte blivit fallet.

En ny coronavåg i delar av landet har ställt till det och inte minst för Malmö Redhawks (som nu spelat 44 matcher) har det varit ett stort problem. Flera lag i serien står noterade för 50 spelade matcher, varpå tabellen haltar betänkligt.

Det gör också att det, bara med ett par veckor kvar, är helt omöjligt att bestämma sig för vilka lag som spelar slutspel, vilka som stannar kvar i SHL och vilka som ramlar ur.

Den här säsongen kommer de två lagen längst ner i botten att behöva kvalspela – mot varandra – för att stanna kvar. Vinnaren i en direkt avgörande matchserie får nytt kontrakt, medan förloraren ramlar direkt ner i HockeyAllsvenskan.

Det är precis det som Brynäs ska göra allt för att undvika och i skrivande stund har man allt i egna händer, förutsatt att man vinner sina hängmatcher. Med det sagt ligger man på nedflyttningsplatsen, om vi kallar den så, just nu, men på samma poäng som IK Oskarshamn och fyra poäng bakom Linköping (men med två matcher i handen på LHC).

Är det rörigt?

En aning. Men vi kan summera det som att Brynäs är i enormt behov av poäng och verkligen behöver vinna igen.

Kontrollerat spel i Brynäs

Brynäs kommer till mötet med Djurgården efter två starka insatser mot fjärde- och femteplacerade lag som Örebro HK och Frölunda. Där vann Brynäs två gånger om, på hemmaplan, efter att ha släppt in totalt ett mål sett över 120 minuter ishockey i dessa båda matcher. Ett minst sagt imponerande facit.

Kanske var det precis det som laget behövde just nu, att resa sig i ett ansträngt läge, och ha kniven mot strupen för att prestera på den här nivån? En hel del pekar på det.

Nu möter man ett Djurgården som bara har en vinst på sin fem senaste matcher och som förlorat två av tre möten med Brynäs den här säsongen. Inte heller det kan ses som en omöjlig match på förhand.

Djurgården ligger på slutspelsplats just nu, men den svävar i fara. Faktum är att man bara har fyra poäng till godo på Brynäs om man förlorar här. Men att man skulle ramla ur? Nej, det ser jag som osannolikt.

Under 5,5 mål spelas till 1,91 gånger såsen hos Betsafe. Nu blir det täta, tighta och tuffa matcher hela vägen in i mål. Brynäs leder vägen.

  Rygga spelet hos betsafe – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 5,5 mål
Odds: 1,91
Bolag: Betsafe
Spelstopp: 18:00, torsdag 18 mars 2021
TV: 
Stream: