Speltips Djurgården – Oskarshamn 7/1: Målfokus

IK Oskarshamn kommer stärka från storsegern senast och hoppas skrälla borta mot Djurgården i torsdagens SHL-omgång.

Djurgården - IK Oskarshamn

SHL
Hämta bonus!
Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Närtill full omgång är det som väntar i SHL på torsdagskvällen och för den som älskar svensk ishockey är det bara att välja, vraka och lotsa sig fram genom den snåriga djungeln med fantastiska matcher som nu står på schemat.

Det faktum att vi nu är inne i 2021 gör också att det som ibland under hösten kan kännas som en serielunk också blir aningen mer skarpt. Det gäller lite mer, det känner man redan nu. Det stärkts inte minst av att tabellen är så pass jämn och att så många lag slåss om det.

Om vi ser till tabellen är det här visserligen två lag som ligger på lite olika ställen, men som i den jämna tabellen kommer att kunna nå slutspelet båda två. För IK Oskarshamn handlar det om att försöka nå play-in-delen av slutspelet och för Djurgården handlar våren om att försvara sin direktplats till slutspelet.

Det gör att den period som vi nu går in i är av yttersta vikt för båda lagen, men det är samtidigt inte så pass skarpt läge att man börjar bli rädd om poängen.

Snarare ser jag framför mig ett scenario när det här är två lag som går hårt för att vinna och som inte är livrädda för att förlora. Optimala förutsättningar för den som gillar fartfylld ishockey alltså.

Målspelet lockar

IK Oskarshamn har dessutom träffat någon form av formtopp, hoppas man, efter den tunga vinsten mot Brynäs IF senast. Då vann IK Oskarshamn med hela 6-1 på hemmaplan och har därmed med sig god energi till det här mötet i Stockholm.

Innan dess ska sägas att IK Oskarshamn hade en lång period med förluster, och att man har problem med lite för många insläppta mål är känt sedan tidigare.

Djurgården går relativt starkt, men blandar och ger lite för mycket över tid. För deras del är det primärt offensivt inriktade matcher, som mot IK Oskarshamn där mötena i år slutat med 3-4-förlust på hemmaplan och 4-2-förlust på bortaplan.

Känslan säger ett överspel igen.

Över 5,5 mål spelas till 2,10 gånger såsen hos Bet365.

Speltips:

Speltips: Över 5,5 mål
Odds: 2,10
Bolag: Bet365
Spelstopp: 19:00, torsdag 7 januari 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: