Speltips Färjestad – Rögle 7/1: Grönt SHL-möte

Seriens två gröna lag gör nu upp i torsdagens SHL-omgång. Färjestad BK får besök av succélaget Rögle BK den 7 januari 2021.

För bara ett par säsonger sedan var det nog få som hade kunnat ana att tabellen skulle se ut som den gör i SHL, med ett Rögle BK längst upp i topp och ett Färjestad BK som inte ens ligger på en direktplats till slutspelet i skrivande stund.

Men den lätt negativa utveckling som klassiska Färjestad BK har haft på senare år går inte att blunda för, samtidigt som skånska Rögle BK tagit motsatt resa och snarare blivit bättre för varje säsong som har gått.

Det är frukten av ett mycket långsiktigt, strategiskt smart arbete och nu verkar det äntligen dags att skörda frukterna av det. Kan det här bli säsongen som man på allvar konkurrerar och finns med i slutspelet som en av favoriterna? Det ser ut så nu.

Rögle BK har ett fint poängsnitt efter 59 poäng på 28 omgångar, och det faktum att man har spelat två matcher färre än tvåan och trean gör att man kan rycka ytterligare i tabelltoppen.

Färjestad BK har samma antal spelade matcher, men är hela 16 poäng bakom i tabellen. Om man ska ha någon som helst chans att konkurrera med Rögle BK redan i grundserien krävs det en vinst i den här matchen.

Rakt speltips i SHL

Men inför det här mötet kommer Färjestad BK med en sakta nedåtgående trend, med tre raka förluster och ett spel som inte går att känna igen.

På andra sidan har vi ett Rögle BK som har tre raka vinster och den där otroliga förmågan att vinna matcher som antingen är tighta, eller matcher som man kanske inte kommer upp i full standard i. För att kunna vinna en serie behöver man ha den där förmågan att vinna även på aningen sämre dagar.

Rögle BK känns med andra ord hetare för närvarande och det öppnar upp för ett spel på gästerna. I det här skedet av säsongen är formen avgörande i många matcher.

Rögle BK (inklusive övertid) spelas till 1,98 gånger såsen hos Mr Green.

Speltips:

Speltips: Rögle BK moneyline
Odds: 1,98
Bolag: Mr Green
Spelstopp: 19:00, torsdag 7 januari 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: